Mesures extraordinàries de suport empresarial i a les persones

Recull de mesures pel COVID19

S'obre el tràmit d'inscripció dels ajuts extraordinaris per a persones treballadores autònomes

El Departament de Treball Afers Socials i Famílies obre el tràmit d’inscripció prèvia per als ajuts a partir del dilluns 30 de novembre i fins al 7 de desembre de 2020 a les 15:00 hores. 

Subvencions en l'àmbit dels parcs infantils privats i oci nocturn afectats econòmicament per la COVID-19

El Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya obre la convocatòria per la concessió de subvencions en l’àmbit de les activitats dels parcs infantils privats i l’oci nocturn afectats econòmicament per la pandèmia. El termini de presentació de sol·licituds comença el 26 de novembre a les 12h i finalitza el 30 de desembre de 2020.

Treball, Afers Socials i Famílies modificarà totes les convocatòries d'ajuts que s'atorguin a partir d'ara

El Departament ha aturat ajuts perquè modificant la convocatòria entre d’altres, de l’ajut a professionals de la cultura, perquè no sigui per concurrència no competitiva i amb adjudicació per ordre de presentació.

 Llegeix-ne més

Entre el 16 i el 21 de novembre tindrà lloc el Gran Recapte d’Aliments

La pandèmia ha obligat al Banc dels Aliments a transformar les donacions. Es podran fer aportacions a la mateixa caixa dels supermercats, adquirir tiquets per valor de 3 euros o fer donatius a través del web o del Bizum.

Subvencions en l'àmbit de les activitats de restauració i dels centres d'estètica i bellesa afectats econòmicament per la COVID-19.

La Generalitat ha preparat una ajuda per empreses de restauració i estètica obligades al tancament en base a la Resolució SLT/2546/2020, de 15 d’octubre. EL termini finalitza als 15 dies naturals o exhauriment del pressupost. Més informació al telèfon del comerç (93 484 99 09), al CCAM (93 484 99 99) o enviar un correu a comerc@gencat.cat

Subvencions en l'àmbit del comerç i dels serveis del Segrià.

El Consell Comarcal del Segrià ha publicat avui al butlletí oficial de la província de Lleida, subvencions en l’àmbit del comerç i dels serveis pera la compensació de pèrdues econòmiques com a conseqüència del COVID-19 als municipis de  Lleida ciutat, Alcarràs, Aitona, la Granja d’Escarp, Seròs, Soses i Torres de Segre.

Pròrroga dels ERTEs fins el 31 de gener 2021

En el real decret-llei de 18/2020, de 12 de maig, de mesures socials en defensa de l’ocupació, es contemplen una sèrie de mesures entre les que s’inclou la pròrroga dels ERTES per força major.

Ajuts empresarials del sector turístic i restauració Covid-19 de la ciutat de Lleida

Turisme de Lleida aprova la convocatòria d’ajuts per empreses del sector turístic i restauració a la ciutat de Lleida. El termini de presentació finalitza el 29 de setembre.

Ajuts a joves inscrits al programa de Garantia Juvenil per a crear la seva empresa

S’ha ampliat el termini per a sol·licitar ajudes per a l’autoocupació de joves inscrits a Garantia Juvenil fins el 15 d’octubre de 2020. La quantia màxima d’aquesta subvenció és de 10.000 euros

Subvencions a la contractació de persones en l’àmbit del treball de cura de persones grans o dependents a la llar

Ajudes a la contractació de treballadores de cures  per ajudar a regularitzar la seva situació administrativa. La persona que contracta rebrà 2.685 euros, pel cost de la Seguretat Social durant12 mesos.¡

El Govern flexibilitza les mesures restrictives a Lleida i sis municipis del Baix Segrià

S’aixeca el confinament perimetral que limitava la mobilitat al Segrià i es permet l’activitat comercial (però no pot superar el 50%), es permet l’obertura al 50% de capacitat d’equipaments culturals, com teatres o cinemes, piscines descobertes, activitats esportives, parcs infantils o gimnasos i les activitats d’hostaleria i restauració el consum només es podrà realitzar en terrasses.

 Llegeix-ne més

Ajudes per al manteniment de l'ocupació en microempreses i persones autònomes

S’han publicat les ajudes per a microempreses i persones autònomes pel manteniment de la plantilla durant l’estat d’alarma del COVID19. La quantia de la subvenció és un mòdul econòmic de 4.369,05 euros per persona treballadora de plantilla, per un màxim de tres persones. El termini de presentacio de sol·licituds finalitza el 30 de setembre.

 Llegeix-ne més

Ajuts empresarials Covid 19 de la ciutat de Lleida, any 2020

L’Ajuntament de Lleida, ha publicat avui al BOP, ajudes al teixit empresarial de Lleida afectat per la COVID-19 .La quantia de l’ajut serà del 50% del total de la despesa i/o inversió subvencionable, amb un import màxim de 1.200,00 euros, per persona beneficiària.

 Llegeix-ne més

Com, qui i quan s'ha de fer ús de la mascareta?

El Departament de Salut de la Generalitat t’explica en format de preguntes i respostes tot el que cal saber sobre l’ús de la mascareta.

 Llegeix-ne més

Reestriccions a la zona del Segrià per contenir el brot de COVID-19

Des del 15 de juliol inclòs, Lleida ciutat i els municipis d’Alcarràs, Aitona, La Granja d’Escarp, Seròs, Soses i Torres de Segre,  tenen reestriccions d’entrada i sortida per contenir el brot de COVID-19. L’Ajuntament ha elaborat un recull de preguntes i respostes per saber què es pot fer i què no

 Llegeix-ne més

Ajut extraordinari a les famílies per fer econòmicament més accessibles les activitats del lleure educatiu a Catalunya

El DOGC ha publicat una ajuda per a les famílies que tinguin ingressos bruts inferiors als 25.180,44 euros anuals i que inscriguin els seus fills i filles d’entre 3 i 17 anys a les activitats de lleure educatiu que es duguin a terme a Catalunya durant l’estiu 2020

 Llegeix-ne més

Restriccions al Segrià per la COVID-19

Des del 13 de juliol és restringeix l’entrada i la sortida a la zona compresa pels municipis de Lleida ciutat, Aitona, Alcarràs, la Granja d’Escarp, Massalcoreig, Seròs, Soses i Torres de Segre, i per les entitats municipals descentralitzades de Sucs i Raimat.

 Llegeix-ne més

Restriccions de mobilitat al Segrià

El Govern ha acordat restringir l’entrada i sortida de persones a la comarca del Segrià, donada la situació de casos d’infecció per COVID-19. La restricció entrarà en vigor a partir de les 12.00 hores del dia 4 de juliol de 2020.

 Llegeix-ne més

Ajuts contractació de persones amb discapacitat, exclusió o renda garantida

L’import de l’ajut és el 50% del SMI vigent. La quantia per un contracte de 12 mesos a jornada completa durant l’any 2020 s’estableix en 6.650,00 euros. En el cas que la durada sigui menor l’import s’ajusta a la durada del contracte. Són beneficiàries les empreses (persona física o jurídica amb excepció de les empreses de treball temporal) amb establiment operatiu a Catalunya.

 Llegeix-ne més

Subvencions per autònoms i empreses del sector turístic

La Generalitat ha publicat al DOGC subvencions per a autònoms i empreses del sector turístic de Catalunya afectades econòmicament per les conseqüències de la COVID-19. Podeu consultar requisits a l’enllaç adjunt

 Llegeix-ne més

Subvenció directe a les micro i petites empreses industrials

La Generalitat subvenciona 1.500 € per a cada lloc de treball de caràcter indefinit mantingut des de l’1 de març fins el 31 de desembre de 2020. Per accedir a la subvenció cal que seu tenir menys de 49 treballadors i acreditar una reducció de la xifra de vendes del 33% o superior, en el període 1 de març a 30 d’abril del 2020, en relació amb el mateix període de l’any 2019.

 

Llegeix-ne més

Reobertura gradual de les Oficines de Treball

L’obertura gradual de les oficines de treballes fa respectant totes les mesures de protecció a fi de garantir la seguretat de la ciutadania i del personal informador. Per protegir la salut de tothom és imprescindible demanar cita prèvia per a ser atès, mitjançant el telèfon gratuït 900 800 046 i portar mascareta.

Llegeix-ne més

Decret de Mesures urgents en matèria tributària, a conseqüència de COVID 19.

El Govern de la Generalitat ha aprovat una sèrie de mesures per pal·liar els seus efectes de la COVID 19 en l’ambit tributari. Aquestes mesures inclouen entre altres: ajornament de pagament de deutes de cànon de l’aigua per a PIMEs.

Llegeix-ne més

Subvencions per afavorir l'autoocupació de joves inscrits al programa de Garantia Juvenil

La Generalitat ofereix com a mesura del pla de xoc per a reduir l’impacte de la COVID19, una subvenció de fina a  10.000€ per joves que es donin d’alta com autònoms  durant 12 mesos. El termini per sol·licitar al subvenció és el 12 de setembre.

Llegeix-ne més

Encara no has cobrat l'ERTE? consulta la guia ràpida d'errors del SEPE

El SEPE ha publicat una guia ràpida sobre errors comuns que es produeixen en les tramitacions de les prestacions derivades d’un ERTO i les solucions.

Llegeix-ne més

Ajut per a persones treballadores del sector cultural

Les persones que realitzen activitats de teatre, concerts ,circs i dansa ja dispoen d’una prestació econòmica extraordinària per tal de pal·liar els efectes de la COVID-19, consistent en un pagament únic de 1.024€.

Llegeix-ne més

El govern ha aprovat l'Ingrés Mínim Vital (IMV)

Avui s’ha publicat al BOE els requisits per a sol·licitar l’Ingrés Mínim Vital que té per objectiu, proporcionar un ingrés mínim mensual a totes les llars vulnerables. Aquesta mesura es podrà sol·licitar telemàticament a partir del 15 del de juny.

Llegeix-ne més

IDFO t'ofereix formació online 100% subvencionada

IDFO, cente de formació, inicia el mes de juny, formació online gratuita amb places limitades de anglès A.1, A.2, community manager, comptabilitat bàsica, eines per la mediació, neurolideratge, xarxes socials, gestió de l’estrès, gestió del temps…

Llegeix-ne més

Govern i món local de Lleida es coordinen per habilitar espais adequats per confinar els temporers que ho requereixin

Treball destina 10,5 milions d’euros per a accions sobre sensellarisme, voluntariat i servei d’atenció domiciliària

Llegeix-ne més

El SEPE habilita un correu especial de consulta per les persones que no han cobrat la prestació per ERTE

El SEPE ha habilitat un correu electrònic per tal d’atendre el 2% de les persones que encara no han cobrat la prestació de l’ERTE. L’adreça de correu electrònic és miprestacion2020@sepe.es

Llegeix-ne més

Els joves estrangers amb situció regular que treballin al règim agrari se'ls atorgarà una autorització de treball per 2 anys

El Consell de Ministres ha aprovat un reial decret que establix la concessió d’una autorització de treball i residència de dos anys de durada, renovable per altres dos, per als joves estrangers que recentment s’han incorporat els treballs de recollida del camp durant la pandèmia del coronavirus.

Llegeix-ne més

Vols saber si tens dret al bo social de la llum?

El bo social de la llum és una rebaixa en la factura de la llum que tenen dret el colectius vulnerables i les persones autònomoes que han vist reduida la seva facturació en un 75%.
Si vols saber si tens dret a la reducció, l’empresa CIVIO ofereix una aplicació que et facilita la consulta.

Llegeix-ne més

Informació per empreses SEPE sobre ERTE

El SEPE ha publicat informació actualitzada sobre como comunicar sol·licitar colectivament ERTES, baices de prestacions i reduccions de jorandes.

Llegeix-ne més

Recomanacions d'incorporació al lloc de treball

El Consell de Relacions Laborals de Catalunya i el Departament de Salut han acordat un document de recomanacions davant el retorn esglaonat a l’entorn laboral i l’ús de tests microbiològics.

Llegeix-ne més

Renovació automàtica de les autortizacions de residència i treball per a 6 mesos

El BOE va publicar el 20 de maig, una ordre ministerial que prorroga, de forma autòmatica durant 6 mesos des de que acaba l’estat d’alarma, els permisos temporals de treball, residència o estudis que caduquin mentres estigui vigent el mateix o des de 90 dies abans. A més també permet la entrada al país a aquells que tinguin els permisos caducats.

Llegeix-ne més

Guia per empreses per comunicar las modificaciones sobre els ERTO

El SEPE ha elaborat una guia amb les mesures que han de prendre en relació als ERTOS sol·licitatS en la mesura que es reprèn l’activitat empresarial i laboral

Llegeix-ne més

Ajudes al pagament del Lloguer

L’Agència de l’habitatge de Catalunya de la Generalitat, ha publicat al DOGC ajudes al pagament del lloguer. També ha facilitat l’ajornament del pagament això com moratòries hipotecàries.

Llegeix-ne més

Obertes les inscripcions per la prova d'accés al grau mitjà

El Departament d’Educació ha obert les proves d’accès al grau mitjà. Pots omplir la sol·licitud telemàticament a l’enllaç que facilitem.

Llegeix-ne més

El BOE del 13 de maig, s'ha publicat les mesures socials publicades avui en defensa de l'ocupació.

Entre altres mesures s’aprova la prorroga de l’ERTE fins el 30 de juny de 2020.

Llegeix-ne més

Covid-19 i llibertat de circulació a la Unió Europea

Com a conseqüència de la crisi del Covid-19, la Comissió Europea ha emès un comunicat amb les directrius relatives a la lliure circulació de treballadors

Llegeix-ne més

Quins ajuts puc demanar?

Resum d’ajuts de la Generalitat de Cataluny per pal·liar la crisi: atur per a afectats per un ERTO, ajuts per les vivendes, ajornaments per pagar el lloger, subsidis mensuals per a treballadores de la llar, moratòries per pagar préstecs i targetes de crèdit, descomptes en la factura de la llum

Llegeix-ne més

150.000 euros en Ajuts Empresarials Covid-19 de la Ciutat de Lleida i ajudes específiques per al sector turístic

La Comissió Informativa de Polítiques per a la Gestió de la Promoció de la Ciutat ha presentat avui diferents estratègies polítiques de les regidories de promoció econòmica i emprenedoria, d’ocupació i responsabilitat social i de consum, comerç i mercats sorgides com a resposta a la nova realitat sorgida arran de l’expansió del coronavirus

Llegeix-ne més

Recull de mesures per empreses cooperatives

Ponent Coopera hem elaborat un document que recull les mesures aprovades per les diferents administracions en relació al Covid-19, que poden tenir implicacions pel sector cooperatiu de Ponent

Llegeix-ne més

Treball, Afers Socials i Famílies destina 59 milions d'euros a un Pla de xoc per a l'ocupació durant i després de la crisi sanitària de la Covid-19

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha presentat avui un Pla de xoc per a l’ocupació: persones, empreses i territori . El Pla donarà suport a la contractació de persones aturades “Treball i Formació”, suport a persones autònomes (programa Consolida’t i Garantia Juvenil), suport a les empreses economia social i a la planificació estratègica entre altres.

Llegeix-ne més

Ajudes extraordinàries per a persones treballadores de la llar i persones que han finalitzat un contracte temporal

El Govern ha aprobat un subsidi especial per a les treballadores de la llar i els temporals que han finalitzat un contracte temporal des de que ha entrat en vigo el contracte d’alarma.

Llegeix-ne més

Ajudes transitòries de finançament per l'habitatge habitual

S’han definit els criteris i requisits dels arrendataris d’habitatge habitual per accedir a les ajudes transitòries de finançament 

Llegeix-ne més

Recomanacions d'actuació davant el risc COVID-19 en actitats i empreses agràries

Protocol d’actuació davant del Coronavirus COVID-19 per a explotacions i indústries agroalimentàries. Alerta que és un document que es troba en procés de revisió constant.

Llegeix-ne més

Estalvi econòmic i energètic en temps de Coronavirus

L’Agència d’Energia de Lleida ha preparat un paquet de pautes per reduir el consum a casa i mesures per a les persones vulnerables econòmica així com faciltiats per autònoms i PIME’S.

Llegeix-ne més

Ajudes al comerç, artesania i moda per mitigar la crisi del COVID-19

El Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya ha publicat les seves línies de subvencions amb les que vol contribuir a mitigar la crisi derivada pel COVID-19 en els sector del Comerç, l’Artesania i la Moda.

Llegeix-ne més

Prestació d’urgència per a subministraments bàsics per a persones afectades per la situació de crisi ocasionada per la COVID-19

Davant de la situació de vulnerabilitat econòmica en què es troben moltes famílies , el Govern de la Generalitat ha previst una dotació pressupostària de 20 milions d’euros per a despeses de primera necessitat i amb la finalitat de pal·liar aquesta situació. Accediu a la sol·licitud a través de l’enllaç.

Llegeix-ne més

Subvenció per fomenar la contractació amb formació a les campanyes agràries a Lleida

El SOC ha ofert convocatòria per a contractar persones en l’àmbit de la mediació, intermediació i suport i acollliment als col·lectius de persones temporeres que desenvolupin campanyes agràries del territori català. El termini per presentar les sol·licituds és el 8 de maig.

Llegeix-ne més

El Govern aprova el reglament de la Llei de la renda garantida de ciutadania

Les famílies nombroses i les persones majors de 55 anys aturades de llarga durada podran compatibilitzar la Renda garantida de ciutadania (RGC) amb un contracte a temps parcial, com ja poden fer les famílies monoparentals

Llegeix-ne més

Suport psicològic gratuït per a joves i professionals

Com et sents davant d’aquesta situació? La Paeria ofereix suport psicològic gratuït per a joves i professionals. Si necessites atenció pots trucar o enviar whatsapp al 683 644 039.

Llegeix-ne més

Píndoles d'orientació: Canals de recerca de feina

El progrma UBICAT de l’IMO, ha creat una sèria de microcursos per a la recerca o millora de l’ocupabilitat. La píndola d’avui et donarà a conèixer quins són els canals de recerca de feina.

Llegeix-ne més

Treball, Afers Socials i Famílies destina 20 M€ a un ajut d'urgència per a persones treballadores

El podran sol·licitar les persones treballadores afectades per un ERTO, les persones treballadores amb contracte temporal que han estat acomiadades i també les persones treballadores per compte propi

Llegeix-ne més

El Departament de Treball recull informació sobre temes Treball i Empresa d'interès

El Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, inclou informació sobre temes atur, autònoms, borses de treball, relacions laborals, seguretat laboral, expedients de regulació.

Llegeix-ne més

La Paeria concedirà 150.000 euros en ajuts a empreses i autònoms que han hagut de tancar per la Covid-19

L’Ajuntament impulsa una modificació pressupostària que prioritza les polítiques socials i de promoció econòmica –amb un impacte econòmic pròxim al milió d’euros– per fer front a les repercussions de l’epidèmia, i la sostenibilitat financera de la Paeria

Llegeix-ne més

Formació en ciberseguretat per a les famílies

Ens toca quedar-nos a casa, combinant teletrebalnt, cures familiars i curs escolar. L’entitat Internet Segura for Kids ens dona consells sobre ciberseguretat per a la infància i l’adolescència.

Llegeix-ne més

El BOE ha publicat noves mesures del nou decret per la crisi

El Govern ha prorrogat fins a 3 mesos de l’acabament de l’estat d’alarma el caracter preferent del teletreball i l’obligació d’adpatar la jornada a qui ha de cuidar de menors/depenents. Podeu veure el resum que ha fet CIVIO d’aquestes mesures a l’enllaç.

Llegeix-ne més

Activem el voluntariat per Lleida davant la crisi

La Paeria ha activtat una xarxa de suport per ajudar a les persones vulnerables a ajudar a fer la compra, suport tecnològic, suport psicològic i el passeig d’animals a gent gran. Si necessites ajuda o vols ajudar contacta a ajuda@paeria.cat o truca al 683 64 40 39 (de 9 a 14h)

 

L’IMO facilita la contractació de temporers per a la Campanya de la Fruita 2020

Les regidories d’Ocupació i Responsabilitat Social, Cooperació i Drets Civils i Joventut de l’Ajuntament de Lleida han elaborat diferents cartells informatius per facilitar la contractació de treballadors temporers per a la campanya de la fruita d’aquest any.

Llegeix-ne més

Guia d'ajudes Covid-19 del govern

La Fundació CIVIO ha publicat un recull de les ajudes que ha emès el govern per a pal·liar la crisi.

Llegeix-ne més

Formació sobre el COVID19 adreçada als professionals d’equips de suport de Residències de Catalunya

El Consorci de Formació Continua i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya ofereixen formació virtual per a equips de suport de Residències Covid-19

Llegeix-ne més

SOC: Preguntes més freqüents sobre la Campanya Agrària 2020

Com ho puc fer per treballar a la campanya de recollida de la fruita? Puc compatibilitzar la meva prestació amb un contracte per a la campanya agrària en l’actual situació Covid-19? El SOC presenta un recull de preguntes freqüents sobre la Campanya Agrària

Llegeix-ne més

Consulta l'estat de la teva prestació a la web del SEPE

El SEPE, ha habilitat a la seva web una aplicació per consultat l’estat de la prestació per desocupació. Pots consultar més informació a l’enllaç.

Llegeix-ne més

Cuidem els avis. Borsa de treball

Atesa la situació d’emergència sanitària derivada de l’epidèmia del coronavirus SARS-Cov-2 i a efectes de garantir el personal suficient per a la cobertura de les necessitats de les persones usuàries en els centres residencials d’atenció a gent gran, el Departament de Treball Afers Socials i Famílies fa una crida a professionals per treballar en aquests  equipaments.

Llegeix-ne més

Contractació de persones estrangeres per a les campanyes agricoles

El Centre d’Informació per a Treballadors Estrangers de CCOO ha elaborat una infografia amb informació sobre qui es pot acollir contractació al sector agrari, compatibilitat amb altres subvencions…

Llegeix-ne més

Govern, patronals i sindicats acorden les recomanacions per a empreses i persones treballadores que reprenen l'activitat

Adjuntem informació sobre les recomanacions de la Generalitat de Catalunya per a les empreses i les persones treballadores de Catalunya davant la  primera fase de retorn a la feina.

Llegeix-ne més

L'IMO facilita la contractació per la campanya de la fruita

El Servei d’Intermediació Laboral, de l’IMO,treballa estretament amb moltes empreses del territori per donar suport i facilitar la contractació per la campanya de la fruita d’enguany. A la nostra web podru trobar les ofertes de treball.

Llegeix-ne més

Preguntes freqüents del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya

El Servei Públic d’Ocupaió de Catalunya, ha creat un espai adreçat a entitats i empreses que reben subvencions dels diferents programes del SOC (30 plus, Aprenentatge per a la Professionaltizació, certificats de professionalitat, joves en pràctiques, UBICAT) on es poden trobar respostes a les preguntes més freqüents (FAQ) derivades del Covid19, en un format  permet la cerca temàtica i per paraula

Llegeix-ne més

Formació no presencial adreçada a personal tècnic de l'administració local

L’Associació Catalana de Municipis junt amb les diputacions fa una proposta formativa no presencial pel mes d’abril, adreçada a tots els treballadors de l’administració local, que estan dins el Pla Agrupat AFEDAP 2020.

Llegeix-ne més

Com cuidar un pacient amb COVID-19. Mesures per sanitaris i cuidadors.

Metges sense fronteres ha creat un recull de recursos amb mesures per la gestió o cura de pacients amb COVID-19. S’adreça tant a personal de medicina, auxiliar de neteja, cuidadors i cuidadores. Inclou protocols, guies, fitxes tècniques i recursos formatius.

Llegeix-ne més

El Govern aprova mesures urgents per afavorir la contractació temporal de treballadors en el sector agrari

Les mesures urgents permeten la compatibilització de la prestació per desocupació o altres prestacions de caràcter social o laboral, amb l’acompliment de tasques agràries, de manera que s’aconsegueixi suficient mà d’obra en l’actual conjuntura per part de la població pròxima als llocs de cultiu. La mesura també permet accedir a aquests treballs aquelles persones migrants el permís de treball de les quals conclogui en el període comprès entre la declaració de l’estat d’alarma i el 30 de juny de 2020.

Llegeix-ne més

Informació actualitzada del bo social per autònoms

El passat 1 d’abril el Govern d’Espanya va aprovar les mesures urgents complementàries en l’àmbit social i economic per fer front al COVID-19. Entre les mesures es troba el dret a percepció del bo social per part de professionals autònoms. Accedeix a la normativa per saber més sobre els requisits d’accés.

Llegeix-ne més

GLOBALLEIDA posa en marxa un nou programa de formació online a través del seu canal youtube

Amb l’objectiu de mantenir l’activitat formativa durant el període de confinament com a conseqüència del COVID-19 i seguir oferint al teixit empresarial de Lleida diferents temàtiques per fomentar tant el creixement personal com el professional.

Llegeix-ne més

Transport públic gratuït a Lleida: Mesura COVID-19

A partir del dia 2 d’abril i mentre duri l’estat d’alarma regulat pel Reial Decret-llei 10/2020, serà gratuït viatjar en transport públic dins l’àmbit de l’ATM de l’Àrea de Lleida.

Llegeix-ne més

Guies per a joves confinants

El departament de Joventut de la Generalitat de Catalunya, ha publicat dues guies amb consells pràctics perquè les persones joves i els professionals de joventut puguin gestionar el confinament amb equilibri emocional
FOTO:0604Photo-by-Levi-Stute-on-Unsplash

Llegeix-ne més

Publicades al DOGC noves ajudes per empreses

El Departament de treball ha publicat al DOGC la convocatòria d’ajuts per a les persones treballadores autònomes, persona física, per a la compensació de pèrdues econòmiques com a conseqüència de la COVID-19 així com la línea de prèstecs en condicions preferents i de garantia per atendre actuacions per revertir els efectes de situacions d’emergència i de risc en els àmbits sectorials competència del Departament d’Empresai  Coneixement. 

Llegeix-ne més

Servei gratuit d'assessorament en estrangeria

L’Associació d’Ajuda Mútua d’Immigrants de Catalunya (AMIC), ofereix servei gratuït d’assessorament jurídic en estrangeria i orientació sobre l’homologació de títols acadèmics. Tel. 642 87 94 19

Llegeix-ne més

Afrucat: Borsa de treball Fruita

Afrucat ha obert un formulari online per treballar a la Fruita. Omple el formulari i les  empreses associades veuran la teva candidatura, i podran posar-se en contacte amb tu en cas d’estar interessades.

Llegeix-ne més

Borsa de treball psicologia, treball social i educació social

El Departament de Justícia necessita cobrir amb urgència substitucions als centres penitenciaris i centres educatius de la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima i per això busquen titulats en Psicologia, Treball Social i Educació Social

Llegeix-ne més

Pagesos solidaris. Campanya de la fruita Lleida 2020

Pagesos Solidaris, acaba d’obrir la borsa de treball per la campanya de la fruita d’aquest any. Aquest any necessiten més gent que mai per evitar la mobilitat del personal i frenar entre tots la corba del COVID-19, així que demostra el teu compromís social i inscriu-te a la campanya.

Llegeix-ne més

Mesures urgents complementàries en l'àmbit social i econòmic per fer front a l'COVID-19 (Reial Decret llei 11/2020)

Aquest nou reial decret-llei persegueix, en primer lloc, l’adopció d’un nou paquet de mesures de caràcter social dirigides a el suport a treballadors, consumidors, famílies i col·lectius vulnerables; i, en segon lloc, la posada en marxa d’un conjunt de mesures de diversa naturalesa amb impacte directe en el reforç de l’activitat econòmica, així com actuacions encaminades a donar suport a empreses i autònoms.

Llegeix-ne més

Vols treballar de personal d'animació en geriàtric?

Atesa la situació d’emergència pel COVID19 el Servei Públic d’Ocupació   ha obert una borsa de treball per a personal d’animació en geriàtrics per tot Catalunya. En total s’ofereixen 100 places i les persones que s’inscriguin en aquesta oferta passaran a formar part d’una borsa de treball del SOC que servirà per cobrir les vacants dels centres assistencials públics o privats de Catalunya.

Llegeix-ne més

Borsa de treball. Campanya de la fruita Lleida 2020

Vols treballar a la campnya de la fruita 2020 a Lleida? Ja pots accedir a la borsa de treball del SOC. Pots trobar tota la informació i inscripció a l’enllaç adjunt.

Llegeix-ne més

Aprèn online

l’IMO hem fet un recull de la oferta formativa online que t’ofereixen diferents entitats I empresesAprofita al màxim el temps de confinament I consulta tots els recursos disponibles

Llegeix-ne més

Vols treballar en l’atenció de persones vulnerables?

Si tens experiència en la feina de cures I t’interessa treballar en l’atenció de persones vulnerables el Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, busca gent amb compromís social. Envia el teu currículum a rrhh.covid.tsf@gencat.cat

Llegeix-ne més

Serveis essencials COVID-19

Vols saber quins centres de treball mantenen les activitast laboralsAdjuntem llistat realitzat pel Departament d’Interior I Protecció Civil.

Llegeix-ne més

10 FAQS que poden ajudar a tenir informació

La Regidoria de Participació i la Regidoria d’Ocupació, des de l’Institut Municipal d’Ocupació Salvador Seguí (IMO), hem elaborat una guia informativa, a través de la quavolem donar resposta a les possibles qüestions que pot plantejar-se la ciutadania afectada per un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO)

Llegeix-ne més

30 minuts per començar bé el dia

La Diputació de Lleida proposa un seguit d’activitats des de casa amb el nom de “30 minuts per a començar bé el dia” per tal de facilitar el teletreball. Les sessions es realitzen els dimarts i dijous de 9 a 9.30h.

Llegeix-ne més

Permís retribuit per a persones treballadores de serveis no essencials

El Consell de Ministres, ha aprovat aquest diumenge el Real Decret-Llei 10/2020 regula un permís retribuit recuperable per a totes les persones treballadores de serveis no essencials
Podeu consultar el llistat d’activitats essecials publicada al BOE

Llegeix-ne més

Informació important sobre situació dels treballadors afectats i no afectats per ERTE

Les oficines d’ocupació estan tancades però el empleats públics atenen consultes i dubtes per telèfon i mitjans telemàtics.

Llegeix-ne més

Borses de treball d'emergència COVID-19

Atesa la situació d’emergència pel COVID19 les persones que s’inscriguin en aquestes ofertes passaran a formar part d’unes borses de treball del SOC que serviran per cobrir les vacants dels centres assistencials públics o privats de Catalunya. Aquestes borses de treball només es mantindran actives mentre duri la situació d’emergència del COVID19.

Llegeix-ne més

La Paeria ofereix diferents canals d’atenció a la ciutadania per reforçar la informació sobre COVID-19

A banda del web https://www.paeria.cat/cat/ajuntament/covid-19/ i del nou canal de Telegram La Paeria s’explica, l’Ajuntament de Lleida manté obertes les altres vies de comunicació amb la ciutadania per atendre les seves peticions.

Llegeix-ne més

Nou telèfon d'atenció gratuit del SOC: 900 800 046

Si necessites donar-te d’alta com a demandant d’ocupació o bé realitzar consultes sobre la Renda Garantida de Ciutadania o trmàtics que realitzes normalment des d’una Oficina de Treball pots trucar al 900 800 046

Llegeix-ne més

Preguntes freqüents sobre els expedients de regulació temporal per coronavirus

Els expedients de regulació d’ocupació comprenen un conjunt de mesures encaminades a reduir la jornada laboral temporalment o a suspendre o extingir les relacions laborals. La llei exigeix a l’empresari que vulgui adoptar aquestes mesures un determinat procediment en el qual intervé l’autoritat laboral per garantir l’efectivitat del període de consultes, i assitir a les parts si ho sol·liciten.

Llegeix-ne més

Has de fer tràmits online però no tens certificat digital? IdCat Mòbil

Davant la situació excepcional d’estat d’alarma provocada pel coronavirus SARS-Cov-2 us comuniquem que la gran majoria d’oficines d’atenció a l’usuari que lliuren presencialment l’idCAT Certificat i Mòbil estan tancades al públic. L’AOC, però, posa a disposició de la ciutadania l’idCAT Mòbil que es pot obtenir telemàticament amb el DNI i la targeta sanitària.

Llegeix-ne més

Mesures de prevenció per quan arribis a casa

Quan arribis a casa després de treballar, has de ser conscient que la teva feina com a professional de la salut pot suposar un risc per a les persones que conviuen amb tu, especialment si són grans (més de 65 anys), estan embarassades o tenen alguna malaltia crònica. Per això, et recomanem que a l’arribar a casa segueixis una sèrie de mesures preventives

Llegeix-ne més

Urgent, es necessita personal per a residències

La situació actual ha provocat una falta de personal de residencies, és per això que es busca personal per treballar-hi. Requisits. Permís de residència i mínima experiència en el sector cures. Si estàs interessat cal enviar correu a rrhh.covid.tsf@gencat.cat 

Llegeix-ne més

Sou una empresa i voleu tramitar un ERTE però no sabeu com fer-ho?

El Servicio de Empleo Público ha habilitat un tràmit online perquè les empreses puguin fer el tràmit

Llegeix-ne més

L’atenció a víctimes de violència de gènere es manté activa

L’Ajuntament de Lleida edita una guia d’actuació per a víctimes de violència masclista durant el confinament per la #COVID19

Llegeix-ne més

Unió de pagesos fa una crida a estudiants I persones sense feina per treballar a la campanya agrària

Unió de pagesos fa una crida per ampliar a altres col·lectius com estudiants o persones que s’hagin quedat a l’atur com a conseqüència de la crisi del covid-19 la possibilitat de treballar en la propera campanya agrària. 

Llegeix-ne més

Atenció! El SEPE informa de mesures de ciberseguretat

El SEPE informa que si reps un SMS en el que se us comunica l’aprovació d’un ERTE a la vostra empresa i us demana un número de compte bancari per gestionar la prestació, NO RESPONGUEU, és un intent de FRAU

Llegeix-ne més

Ets una empresa? Mesures de suport al manteniment de l’ocupació COVID 19

Consulta les mesures de suport al manteniment de l’ocupació

Llegeix-ne més

Ets autònom? Mesures de suport COVID19

Consulta les mesures aprovades pels autònoms

Llegeix-ne més

Serveis de l’Institut Municipal d’Ocupació durant la situació excepcional pel coronavirus

L’Institut Municipal d’Ocupació (IMO) ha decidit aplicar un seguit de mesures excepcionals per tal de reduir al màxim el nombre de contactes entre persones i així reduir el potencial de contagi del coronavirus COVID-19 i fer front a la seva propagació. 

En la situació actual l’activitat i serveis de l’IMO es presten sense servei d’atenció al públic, és a dir, només de forma telefònica i/o telemàtica.

· L’horari d’atenció de consultes telefòniques serà l’habitual de 8:00 fins les 15:00 h de dilluns a divendres.

· S’ajornen tots els actes públics i cursos de formació organitzats fins a nou avís.

· Es mantenen les activitats internes i el desenvolupament de projectes de l’IMO, tenint en compte les indicacions i les restriccions de les autoritats sanitàries.

· Des de l’IMO us anirem informant en propers comunicats.

Us demanem disculpes per les molèsties que us pugui ocasionar l’aplicació d’aquests canvis de forma temporal.

Mesures extraordinàries de suport empresarial

GLOBALleida, ha posat a disposició de les empreses, les mesures extraordinàries de suport empresarial pel coronavirus. Podeu accedir a totes les mesures per empreses segons l’àmbit (fiscal, laboral, financer…) 

Vols resoldre els teus dubtes laborals sobre com afecta el Coronavirus a treballadors i empreses

La situació d’alerta que vivim ,genera dubtes sobre quins drets i deures tenim els treballadors així com què pot fer o no l’empresa davant de situacions com l’actualLa UOC, de la  de l’experta Eva Riambau experta en teletreball i professora dels Estudis d’Economia i Empresa de la UOC ha preparat un document que ens ajuda a aclarir dubtes.

Llegir-ne més

Informació relacionada amb els tràmits de renda garantida de ciutadania.

Per tal de garantir la tramitació de la prestació de la Renda Garantida de Ciutadania, el departament de treball ha habilitat diferents canals, en el cas de cites prèvies es reprogramaran a partir del 20 d’abril trucant directament a les persones interessades, per noves peticions o bé consultes referent a la situació dels expedients i sol·licituds tramitades cal trucar al telèfon gratuït 900 400 012.