In:

EL PROJECTE SELFEE
Estar en una situació d’atur de llarga durada pot generar forts impactes psicològics i socials. Com més temps es manté la situació d’atur, més significatius tendeixen a ser aquests impactes. Les persones que s’enfronten a aquestes situacions solen experimentar pèrdua d’autoestima, depressió, desconnexió dels entorns socials i desesperança.

El projecte SELFEE té com a objectiu influir sobre la desocupació de llarga durada, donant suport als que es troben distanciats del mercat laboral – i desitgen trobar feina – a desenvolupar una combinació d’habilitats d’aprenentatge socioemocional (SEL o habilitats toves), eines creatives i competències digitals .

El projecte SELFEE és un projecte europeu desenvolupat per La Xixa (Espanya), la Universitat Oberta de Catalunya (Espanya), Kepes Alapítvány (Hongria), Elan Interculturel (França) i DW-RS (Països Baixos).

El projecte està orientat cap a la creació d’eines i formacions per a professionals que treballen amb persones en situació d’atur (de llarga durada). Aquestes formacions ofereixen oportunitats per explorar una varietat de mètodes creatius (dansa, teatre, narració de contes i psicologia aplicada) per abordar la situació d’atur des del desenvolupament d’habilitats SEL, així com en la millora de competències digitals per aconseguir recerques d’ocupació més eficaços.

Tot el material de formació està disponible per a professionals en aquest portal del projecte SELFEE. http://selfeeproject.eu/es/publications/