In: General

El paer en cap, Miquel Pueyo, ha destacat l’aprenentatge i l’experiència que aquests joves adquireixen amb el programa, realitzant treballs que aporten un benefici social a la comunitat i ha remarcat la importància de l’IMO, sent una de les eines més transformadores que té la Paeria 

El programa s’adreça a joves menors de 29 anys, dels barris de la Mariola, el Centre Històric i Noguerola, que han pogut especialitzar-se i obtenir un certificat de professionalitat

el programa Casa dels Oficis de l’Institut Municipal d’Ocupació (IMO) Salvador Seguí clou aquesta setmana una nova edició en què 33 alumnes han pogut completar la seva formació en alternança amb el treball. El paer en cap, Miquel Pueyo, ha presidit el lliurament de diplomes que s’ha fet aquest dilluns al Saló de Sessions de la Paeria i ha destacat l’aprenentatge i l’experiència que aqueSts joves han adquirit, que els ha servit per introduir-los en el món laboral.

Pueyo ha remarcat un dels aspectes que caracteritza el programa és que el resultat de les pràctiques i els treballs que fan reverteix a la societat, ja que són obres que tenen una utilitat o es poden veure en diversos equipaments municipals o espais de la ciutat. Per posar alguns exemples visibles, l’alcalde ha apuntat els guarniments de Nadal a diversos carrers i places de Lleida, o l’estand de la Paeria a la Firà Agrària de Sant Miquel. En aquest sentit, ha ressaltat els projectes comunitaris que l’IMO desenvolupa, perquè l’IMO no només crea projectes de vida personals, sinó que també crea projectes de vida de ciutat. Per això, ha assegurat que el talent, la tecnologia i la tolerància són essencials de cara a definir la ciutat dels propers anys i una societat justa i de convivència, “on tothom pugui aspirar a un futur digne, una vida justa i a ser feliços”.El tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, ha remarcat la col·laboració entre els tallers de l’IMO i les Regidories per dur a terme per fer millores en diferents espais. I ha incidit en la importància de seguir formant-se i aprofitar les oportunitats que sorgeixin.El regidor d’Ocupació, Responsabilitat Social i Horta i president de l’IMO, David Melé, ha valorat que els joves hagin pogut aprofundir en un ofici que els obri possibilitats en el món laboral i ha assegurat que el programa que han cursat compleix amb la missió principal de l’organisme, que és millorar l’ocupabilitat i les competències de l’alumnat. I ha afegit que la tasca de l’Institut Municipal d’Ocupació és formar, ocupar, assessorar, acompanyar i trametre els valors de la institució.L’acte ha comptat amb la cap del Servei Territorial d´Ocupació a Lleida i l´Alt Pirineu i Aran, M. Jesús Marvà, qui ha recordat que Casa d’Oficis forma part del projecte Treball als barris. Per això, els joves que participen a les formacions són dels barris de la Mariola, Centre Històric i Noguerola. Marvà ha assegurat que el col·lectiu jove és una prioritat per al SOC i que seguiran treballant amb programes que millorin l’ocupabilitat i que ajudin en la inserció laboral.La tinent d’alcalde Montse Pifarré i els i les regidores Marta Gispert, Maria Antonia Maller, Sergio González i Ángeles Ribes han pres part de l’acte, on s’ha projectat un resum dels treballs que han realitzat els joves als tallers.Casa d’OficisLes cases d’oficis estan adreçades a joves menors de 29 anys, que tenen uns nivells mínims de formació i una maduresa personal suficient per emprendre amb garanties l’èxit d’aquest tipus d’acció. D’aquesta manera, assoleixen un perfeccionament o una especialització que els permet obtenir un certificat de professionalitat.

El programa va començar a finals d’octubre del 2021. Té una durada d’un any i es distribueix en dues fases, de sis mesos cadascuna: una primera de formació teòrica i practica, on els joves cobren una beca per dia assistit. I una segona fase que es fa amb contracte de formació en alternança.Les especialitats formatives que s’han desenvolupat són: soldadura, pintura decorativa en construcció, fusteria i operacions auxiliars de treballs de paleta.