In: General

La sessió ha estat adreçada a estudiants de 18 a 21 anys que reben formació PFI, per retornar-los al sistema educatiu o reinserir-los en el mercat laboral

Els tinents d’alcalde Montse Mínguez i Rafael Peris han donat la benvinguda al mig centenar d’alumnes dels instituts Castell dels Templers, Maristes Montserrat, Tàrrega i de l’Institut Municipal d’Ocupació (IMO), què han participat aquest matí en una jornada d’emprenedoria al Viver d’Empreses de Gardeny.

Tots ells reben formació de PFI, els estudis adreçats a joves de 18 a 21 anys, que han deixat l’ESO, amb l’objectiu és animar-los a retornar al sistema educatiu o bé inserir-los en el món laboral.

A través del projecte JEP, l’alumnat pot tenir una primera experiència amb el món de l’emprenedoria d’una forma molt pràctica. Creen la seva pròpia cooperativa, aporten un capital, creen uns estatuts, organigrama i trien un sector al qual volen destinar la seva activitat comercial.

Durant el curs escolar realitzen diferents activitats per anar generant ingressos per poder comprar els productes que després vendran el dia del mercat que serà el 7 de juny.

Durant la jornada, han fet negociacions entre ells per comprar-se i vendre’s productes. D’aquesta manera, practiquen com fer una comanda, negociar preu, descomptes i el transport de la mercaderia.

A l’acte de presentació, també ha assistit el director de Globalleida, Oriol Oró.