In: General

Anna Campos demana que el Ministeri de Treball reconsideri la decisió presa i es busqui una alternativa que no perjudiqui els més vulnerables en l’actual crisi

La tinent d’alcalde Anna Campos, presidenta de l’Institut Municipal d’Ocupació Salvador Seguí, ha traslladat per carta al subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, la seva preocupació per l’anunci de la retallada del 55% dels recursos en les polítiques actives d’ocupació. Campos ha remarcat que aquesta disminució afectarà tots els programes i projectes prevists per al 2021 a la ciutat.

La regidora d’Ocupació i Responsabilitat Social ha demanat al subdelegat que comuniqui la inquietud del Govern de la Paeria per aquesta mesura al Ministeri de Treball i d’Economia Social, perquè el seu titular “pugui reconsiderar la decisió presa i buscar una alternativa que no perjudiqui els més vulnerables i els que més ho necessitaran després de la crisi”.

L’ocupació, la formació i el treball, prioritaris

Anna Campos ha remarcat que, en el present context de crisi “caldrà estar al costat de les persones que hauran perdut els seus llocs de treball, de les empreses que no hauran pogut fer front al llarg confinament i que, en conseqüència, hauran tancat les portes”. En aquest sentit, “caldrà mirar de donar sortida a la formació, l’ocupació i el treball”.

En la carta al subdelegat, la regidora assenyala que la formació i l’ocupació són cabdals per al desenvolupament de les persones i, també, de l’economia. Per tant, ha dit, aquestes “han de ser prioritàries per a tots els governs”, i més tenint en compte que a l’emergència sanitària provocada per la Covid-19 li seguirà una crisi econòmica.