In: General

Amb mesures urgents per pal·liar les afectacions produïdes pel tancament perimetral del juliol 2020 com l’impuls de la contractació de persones a l’atur com a conseqüència de la pandèmia i l’assessorament per a la digitalització de les empreses

Comença el procés de recollida de dades del Cens de persones temporeres de la campanya de la Fruita 2021

L’Ajuntament de Lleida, amb el lideratge de l’Institut Municipal d’Ocupació, posa en marxa un projecte de foment de l’ocupació i suport específic a les persones que han perdut la feina arran de la Covid-19, i d’impuls del teixit productiu de la ciutat. El programa està subvencionat pel Servei d’ Ocupació de Catalunya i té com a objectiu atenuar les conseqüències del tancament perimetral que es va produir en els municipis del Baix Segre durant el mes de juliol de l’any 2020. En són beneficiaris els municipis d’Alcarràs, Aitona, Torres de Segre, la Granja d’Escarp, Soses, Seròs i Lleida.

Entre les accions que inclou aquest projecte destaca la contractació de 37 persones (durant 6, 9 o 12 mesos i amb diferents perfils professionals) que donaran suport als dispositius dels municipis del Baix Segre durant la campanya agrària; l’acollida i acompanyament a persones que s’han vist afectades per la crisi socioeconòmica derivada de la pandèmia; el foment de la contractació específica de persones a l’atur a causa de la Covid 19; el reforç dels vincles amb les empreses de sectors emergents i/o en procés de transformació; l’assessorament a les empreses en la implementació del pla de digitalització, així com la docència per obtenir certificat de professionalitat de nivell 1 del sector administratiu (operacions d’enregistrament i tractament de dades i documents).

Comença la recollida de dades del Cens de persones temporeres de la campanya de la Fruita 2021

D’altra banda, l’Ajuntament de Lleida, per mitjà de la regidoria de l’Horta, ha iniciat la recollida de dades sobre la població temporera que arriba a la ciutat en el procés de recerca de feina a la campanya de la fruita dolça, que es desenvolupa des de l’1 de juny al 15 de setembre. La finalitat d’aquest cens, que segueix les recomanacions de la Generalitat de Catalunya, és preveure l’impacte de l’activitat de la campanya al municipi de Lleida, així com els mecanismes de prevenció de l’alerta sanitària. La regidoria de l’Horta ha posat en marxa el tràmit que permet que els empresaris puguin emplenar les dades que es requereixen per elaborar aquest cens, com ara la població d’origen, el lloc d’allotjament, com es traslladen els treballadors/es a les finques o l’origen de la contractació (organitzacions agràries, SOC, ETT…). En el qüestionari també es demana que l’empresa contractant indiqui el nombre de treballadors/es que té previst contractar durant la campanya de la fruita, de manera fixa o esporàdica. El regidor de l’Horta, David Melé, ha demanat la col·laboració als agents implicats en la campanya de la fruita en l’elaboració d’aquest cens “que ens ajudarà a tenir una informació més àmplia i detallada sobre la campanya agrària i les persones que es desplacen a Lleida per treballar-hi i articular les mesures per poder oferir la millor resposta a les necessitats que aquesta activitat econòmica requereix, especialment en moments com l’actual de crisi sanitària per la Covid-19”.