In: Empresa, Formació

El programa “Evoluciona i Creix”, que s’ha presentat avui, inclou tallers i sessions de coaching per promoure la millora empresarial

L’Institut Municipal d’Ocupació de l’Ajuntament de Lleida impulsa el projecte “Evoluciona i Creix” per donar suport a les petites i mitjanes empreses de Lleida i facilitar que puguin canviar per adaptar-se a les noves necessitats que exigeix el món empresarial actual, en constant canvi i molt lligat al desenvolupament tecnològic.

La presentació del projecte s’ha dut a terme a la sala Alfred Perenya de la regidoria de Cultura, amb la presència del tinent d’alcalde i regidor de Promoció de la Ciutat, del Comerç, del Turisme i de l’Ocupació i l’Emprenedoria, Rafael Peris, i ha anat a càrrec de Genoveva Suay, coordinadora del Servei d’Intermediació Laboral de l’IMO, i Viviana Gràcia, tècnica del projecte.

El programa té un marcat caràcter innovador, també en la seva metodologia, que incorpora tallers grupals dinàmics, sessions de coaching i propostes de canvis reals.

Així, al llarg de l’any s’organitzaran 5 d’aquests tallers dinàmics, amb una durada de 4 hores, on els participants desenvoluparan els conceptes proposats. Els temes dels tallers seran els següents:

a. La creativitat: El desenvolupament del Creative Thinking i el Design Thinking, com a eines per afrontar els canvis i problemes del futur.

b. La comunicació del canvi. Creació d’estratègies de comunicació per a la implantació i facilitació de canvis, així com el desenvolupament de la seva visibilitat dins del territori.

c. Suma de forces. La implantació dels canvis en les empreses evitant la resistència del sistema.

d. Anàlisi de l’estructura del canvi. Desenvolupament d’un mapa d’impacte dels canvis dins de les empreses per a millor implantació dels altres temes tractats.

e. Predicció de futur. Aprenentatge del pensament estratègic per poder avançar-se al futur i estar més preparats abans que es produeixin els canvis.

Deu de les empreses assistents podran gaudir de l’oportunitat de participar en una sessió de dues hores amb un coach particular per tal d’ajudar-los a iniciar la implementació de les accions pel canvi. Al finalitzar el procés d’implementació es farà una sessió de coaching de dues hores en la qual s’exposaran i analitzaran els resultats obtinguts durant el mes de treball. Finalment, es faran 5 tallers de conclusions oberts a totes les empreses invitades per analitzar i exposar els resultats obtinguts amb les empreses tutoritzades.

Durant la presentació d’avui, a la qual també han assistit el director dels serveis territorials de Treball, Afers Socials i Famílies a Lleida, Joan Santacana, i el cap del servei territorial d’Ocupació, Oriol Salvia, s’ha pogut escoltar la xerrada “Metodologia del projecte innovador i experimental Evoluciona i Creix, el Creative Thinking i el Design Thinking”, a càrrec de Gorka Bartolomé, fundador de Do-Ceo Training SL.