In: General

El regidor i president de l’Institut Municipal d’Ocupació, David Melé, ha conegut el projecte “Blacklist Reportajes” per desenvolupar un programa de periodisme responsable, amb reportatges audiovisuals de diferents llocs del món on hi ha problemes socials, conflictes, canvis climàtics o pobresa, entre altres

El regidor d’Ocupació i Responsabilitat Social i Horta i president de l’Institut Municipal d’Ocupació (IMO), David Melé, ha rebut avui Nacho Gil, graduat per la Universitat de Lleida (UdL) en Comunicació i Periodisme Audiovisual, qui li ha presentat el projecte “Blacklist Reportajes”, que consisteix a realitzar reportatges audiovisuals sobre diferents llocs del món on existeixen problemes socials, conflictes, canvis climàtics o pobresa, entre altres, des d’una perspectiva imparcial i amb el màxim respecte a les situacions.

Aquest és el projecte d’emprenedoria que Gil va desenvolupar en el programa Explorer 2021, coordinat a l’IMO juntament amb la UdL. Acompanyat del seu soci Cristobal Mora, han explicat l’objectiu principal de “Blacklist Reportajes” és desenvolupar un programa de periodisme responsable, destinat a ser emès per una televisió, apropar-se a les històries, conèixer als seus protagonistes i donar a l’espectador una perspectiva més àmplia sobre els conflictes, fent un periodisme amb la màxima professionalitat i que la informació sigui el més real i fidedigna possible. Pel que fa als protagonistes dels documentals, als dos CEO els interessa les declaracions sense cap jerarquia, ja siguin un primer ministre, responsables d’una empresa o treballadors, etc.

“Blacklist Reportajes” s’adhereix a l’Agenda 2030 amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) 4 i 16. El 4 respon a l’educació de qualitat, donat que l’objectiu dels reportatges és entretenir però també informar. Pel que fa a l’objectiu 16, Pau, justícia i institucions sòlides, els reportatges intenten denunciar les situacions i conscienciar l’espectador.

David Melé ha manifestat l’interès que aquest projecte pot despertar en la societat, ja que és una manera de visibilitzar situacions molt concretes que es desconeixen i que tenen una repercussió social important. Els ha donat el seu suport per fer-ne difusió. Melé ha remarcat que aquest és un periodisme diferent amb el qual es pretén aportar una visió des de tots els estaments públics.