In: Formació, General

L’activitat s’emmarca dins el projecte ‘Europa a l’abast’, que impulsa i coordina l’Ajuntament de Lleida, amb l’objectiu d’atansar la UE als alumnes i fer-los partícips de les oportunitats de les institucions comunitàries

El centre Europe Direct Lleida ha ofert aquests darrers dies tres sessions informatives, sobre la Unió Europea i les oportunitats que ofereixen les seves institucions, als alumnes de segon de batxillerat de l’INS la Caparrella i del Programa de Formació i Inserció de l’Institut Municipal d’Ocupació (IMO) de Lleida.

Aquestes sessions s’emmarquen en el projecte “Europa a l’abast“, que impulsa i coordina l’Ajuntament de Lleida a través d’Europe Direct Lleida, que pretén apropar la UE i les polítiques comunitàries als joves, així com fer-los coneixedors de les diferents oportunitats i programes de mobilitat a Europa.

L’objectiu d’aquesta iniciativa, que se suma a altres que té en marxa Europe Direct, és que els alumnes d’ensenyament secundari, batxillerat i cicles formatius puguin comprendre la importància de la Unió Europea en l’actualitat i com afecta en el nostre dia a dia. Conèixer la història de la UE, les seves institucions i competències, Què significa ser europeu i les oportunitats que ofereix Europa per millorar l’aprenentatge de llengües, són elements essencials per al desenvolupament formatiu dels joves.

A més, els estudiants que es troben més a prop de l’accés al mercat de treball poden conèixer les eines de mobilitat que permeten desenvolupar pràctiques formatives i laborals internacionals.

Aquestes sessions, organitzades a petició dels mateixos centres d’ensenyament, a través del Programa Educació a l’Abast que l’Ajuntament de Lleida posa a disposició dels professionals de l’ensenyament a Lleida, formen part del programa treball del centre Europe Direct de Lleida que compta amb el suport de la Comissió Europea.

Els centres educatius interessats en aquesta iniciativa es poden adreçar al centre Europe Direct Lleida. Més informació: Europe Direct Lleida