In: General

Lliurament d’orles als 30 alumnes que han participat en els darrers sis mesos

El regidor d’Ocupació, Responsabilitat Social i Horta i president de l’Institut Municipal d’Ocupació (IMO), David Melé; la cap del Servei Territorial d’Ocupació a Lleida, l’Alt Pirineu i Aran, Maria Jesús Marvà, i el gerent d’Inform, Miquel-Muç Vall han lliurat aquest matí les orles als 30 alumnes que han participat els darrers sis mesos en els dos cursos del programa SEFED.

El pròxim dimarts, 27 de juliol, finalitzen els mòduls formatius del certificat de professionalitat de nivell II, activitats de gestió administrativa, formació que s’ha impartit a l’IMO i s’ha gestionat a través de la fundació Inform en el marc del programa SEFED (Simulació d’Empreses amb Finalitats Educatives), amb subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya i del Fons Social Europeu.

El SEFED és un programa formatiu que té com a finalitat, capacitar a l’alumnat en el camp de l’administració i la gestió empresarial, utilitzant com a metodologia la reproducció de situacions reals a través de la simulació. Aquest any 2021 s’han impartit 2 cursos amb una durada de 920 hores. L’IMO imparteix el programa SEFED des de l’any 1994.

“Les tasques administratives requereixen un entrenament sobre determinats processos, un domini de la documentació a utilitzar i un estar al dia constant per part d’aquells que s’hi dediquen en la seva tasca quotidiana”, ha assenyalat el president de l’IMO, David Melé, el qual ha manifestat que “aquesta és la idea fonamental del programa SEFED, on es reprodueixen situacions reals a través de la simulació”.

El centre formatiu, en aquest cas l’IMO, adopta la forma i distribució d’una oficina administrativa d’una empresa que en realitat no existeix. Una simulació centrada en un sector d’activitat determinat, que en el nostre cas ha estat la fruita.

Aquesta simulació de condicions reals permet dotar a les persones participants d’experiència i coneixements professionals en el camp de la gestió i administració empresarial, de cara a una inserció de més qualitat en el món laboral.

David Melé ha continuat explicant que la metodologia utilitzada permet aprendre en un context on es respira un ambient de treball i on es desenvolupen les condicions d’una relació laboral normal, cosa que facilita un aprenentatge molt més real de les situacions i tasques que el futur treballador es trobarà.

L’estada en una empresa simulada permet l’adquisició d’un seguit de competències tècniques relacionades amb el món administratiu, però també un seguit de competències transversals com són l’organització del treball, la responsabilitat, la capacitat d’iniciativa, el treball cooperatiu, les relacions interpersonals, la polivalència, etc., molt difícils de treballar amb mètodes més tradicionals.

La Fundació INFORM, a través de la qual es gestiona el programa, està formada per diferents ajuntaments i/o entitats de tot Catalunya. La fundació crea, consolida i transfereix productes formatius que faciliten la inserció laboral i la millora contínua de l’alumnat, emprant preferentment la metodologia de simulació d’empreses. Els seus valors són la capacitat d’innovació, la transnacionalitat, la connexió amb el món de l’empresa, la qualitat i el treball en xarxa.