In: General

Amb l’objectiu de conèixer les instal·lacions i les tasques que s’hi desenvolupen

Lleida i els municipis d’Alcarràs, Aitona, Torres de Segre, Seròs, Soses i la Granja d’Escarp participen en el projecte “Mesures Urgents pel Tancament Perimetral de Lleida i el Baix Segre”, subvencionat pel SOC 

El regidor d’Ocupació, Responsabilitat Social i Horta i president de l’Institut Municipal d’Ocupació, David Melé, ha rebut aquest matí els alcaldes i representants dels pobles d’Alcarràs, Aitona, Torres de Segre, Seròs, Soses i la Granja d’Escarp. L’objectiu de la trobada ha estat  conèixer les instal·lacions i les tasques que es desenvolupen a l’IMO.

En l’actualitat, aquests pobles participen juntament amb l’IMO, en el desenvolupament del projecte Mesures Urgents pel Tancament Perimetral de Lleida i el Baix Segre, subvencionat pel SOC . Aquest projecte va néixer de la necessitat d’atenuar les conseqüències econòmiques del confinament perimetral que es va produir al juliol de 2020 i garantir un millor funcionament de la campanya de la fruita i evitar un nou tancament per motius sociosanitaris en aquestes poblacions.

Actualment, el projecte, que compren diferents línies d’actuació, s’està desenvolupant amb èxit per part de totes les entitats que hi participen i s’ha cregut convenient mantenir una trobada amb els representants d’aquests pobles per trobar noves vies de col·laboració. Entre les accions del projecte destaca la mediació realitzada en la contractació de 37 persones durant la campanya agrària, el foment de la contractació de persones que s’han quedat sense feina durant la campanya de la fruita o l’assessorament i acompanyament a les empreses per implementar plans de digitalització.

En el decurs de la visita, el president de l’Imo ha exposat les diferents polítiques d’ocupació que gestiona l’IMO.  Melé, que ha valorat molt positivament la trobada, ha volgut donar a conèixer  “les possibilitats que ofereixen els programes i projectes que desenvolupem per a poder continuar col·laborant conjuntament en altres ocasions per tal de millorar l’ocupabilitat de les persones que viuen en aquests municipis”.