In:

ACUDAM organitza el pròxim 18 de novembre la jornada “Migració i col•lectius vulnerables” en format taula rodona.

Una jornada que compta amb la participació destacada del Sr. Nils Arne Kastberg, entre d’altres, exdirector d’UNICEF de la regió per Amèrica Llatina i el Carib. Actualment és membre de la Junta Internacional de Special Olympics i director Executiu de la Fundació “La Ventana de los Cielos” (EE.UU). També intervé com a Observador Electoral Internacional i és coordinador de missions a campaments de refugiats de la RD del Congo, Burundi, Tanzània i Kènia. El Sr. Kastberg va ser director-representant d’UNICEF pel Sudan, director dels programes humanitaris i d’emergència d’UNICEF, diplomàtic en la cooperació de la cancelleria del Govern Suec i Alt Comissionat de les Nacions Unides pels Refugiats.

Participants a la taula rodona:

  • Sr. Jordi  Latorre: Vicepresident 1r de la Diputació de Lleida i Alcalde de Torrefarrera. Coordinador de l’Associació ASPID de Lleida i amb una àmplia experiència del Tercer Sector i dels serveis socials.
  • Sr. Joan Viñals: Tècnic superior de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania (SIMC), al Servei Territorial de Lleida del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.
  • Sra. Asmae Nanoukh: membre d’Unim Cultures, associació d’estudiants universitaris de la UDL vinguts de diferents regions del món. Estudiant de 4t curs de Psicologia a la UDL.
  • Sr. Joan Ramon Saura: actualment president de la Fundació Verge Blanca, Fundació Banc dels Aliments de Lleida i la Federació ALLEM. Exdelegat de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya a Lleida.

Modera: Josep Anton Pérez, fotoperiodista i director del Grup Territoris.cat

“Nòmades: migracions forçades”

A més a més, i vinculat amb la jornada, del 14 al 19 de novembre es podrà visitar a la sala d’exposicions del Museu de Vestits de Paper l’exposició d’humor gràfic Humoràlia 2017, titulada “Nòmades: migracions forçades” de  la Coordinadora d’ONGD i altres Moviments Solidaris de Lleida. Es tracta d’una selecció de 50 obres rebudes des de 45 països d’arreu del món, les quals pretenen reflexar els contextos que trobem en diferents societats. La mostra utilitza l’art gràfic com a gènere periodístic visual i de denúncia amb l’objectiu de dur a terme una acció de sensibilització dirigida a la societat per donar a conèixer i entendre les causes que provoquen els processos migratoris.

 

Més informació http://www.acudam.org/jornada/