In:

El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha lliurat els diplomes d’Empresa Solidària 2019 a les 28 empreses, proposades per entitats, per la seva responsabilitat social. L’acte s’ha fet al Saló de Sessions, coincidint amb el Dia Internacional de la Justícia Social

Larrosa ha emplaçat empreses i entitats a seguir sumant amb el treball col·laboratiu per fer de Lleida la ciutat amb valors que promou la Paeria i per avançar en el Pacte del Civisme. L’alcalde ha felicitat el sector empresarial pel seu compromís amb la societat

L’Ajuntament de Lleida distingeix 28 empreses amb el títol d’Empresa Solidària per la seva contribució l’últim any en projectes o activitats d’entitats socials de la ciutat. En la setena edició d’aquest reconeixement, la Paeria torna a incidir en la importància de l’aportació del teixit empresarial i en la seva sensibilitat davant les necessitats i les actuacions del es entitats locals del tercer sector d’acció social, de solidaritat, cooperació i desenvolupament. En concret són 27 empreses i un projecte, desenvolupat al barri de la Mariola.

El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha presidit l’acte d’aquesta tarda al Saló de Sessions, amb el lliurament dels diplomes als representats de les empreses. L’alcalde ha remarcat el compromís de les 28 empreses reconegudes pel seu compromís i responsabiltiat amb la societat. “Contribuïu a la construcció de la Lleida dels valors, més amable i empàtica, que es preocupa de la seva gent”, ha dit, fet que es vincula amb el Pacte del Civisme que impulsa la Paeria per aconseguir una ciutat socialment més justa. Larrosa ha apel·lat a entitats, societat civil, sector privat, etc. a treballar plegats per deixar una ciutat millor per al futur. I ha subratllat “sou exemple de solidaritat i us encoratjo a seguir amb aquest esperit, amb aquest repte col·lectiu de fer una ciutat amb valors, entre tots i per a tots”. Segons ha indicat, l’acte d’avui demostra que les empreses estimen la seva ciutat i que la col·laboració que han prestat a la societat, se’ls retorna.

El tinent d’alcalde Xavier Rodamilans ha apel·lat a sumar esforços perquè Lleida sigui cada cop més justa i solidària. Ha afegit, que les ciutats són les seves persones, empreses, valors, etc. i que en aquest acte es valor l’èxit de les organitzacions empresarials pels sues valors socials.

L’acte ha comptat amb la presència també del tinent d’alcalde Rafael Peris i dels regidors José Luis Osorio, Núria Marín i Joan Vilella, així com del director dels SSTT d’Empresa i Coneixement de la Generalitat a Lleida, Ramon Alturo. A més, s’ha projectat un vídeo que explicava alguns projectes que s’han beneficiat del suport d’empreses.

La celebració d’aquest reconeixement es fa coincidir cada any amb el Dia Mundial de la Justícia Social, que se celebra avui.

Empreses i entitats 2019

Les empreses que reben la distinció aquest 2019 són (i l’entitat que les proposa):

-ONG Fundació Privada Centre d’Iniciatives Solidàries Àngel Olaran – La cuina de l’Araceli

-Reintegra – ILNET UTE

-Agrupa’t – Consum S. Coop Valenciana

-Fundació ASPROS – Borges International Group

-AREMI – Club Tennis Lleida

-Programes Educatius municipals d’entorn – Trèvol Lleida

-Esclat, Associació Solidaritat i Servei santa Teresina – Marin Servei Tècnic

-Secció d’Integració Social i Famílies. Associació PROSEC – Starloop Studios.

-Down Lleida – CEDIS

-FeSalut – CEO Globalia group

-Creu Roja Lleida – Agustí Mestre

-Projecte Iglú – Eizasa Hoteles (Hotel Real Lleida)

-Fundació banc dels aliments de les comarques de Lleida – L’Assessoria Turmo

-PROSEC – Exclusivas ISMA

-Espai de Salut- Gestió de Serveis Sanitaris – Normanet Serveis Jurídics i Empresarials, SLP

-Ilersis – Vall Companys de Lleida

-Salut Mental Ponent – Supsa supermercat Pujol

-Antisida Lleida – Mata & Campaña Perruquers

-ASPID – Caser Residencial Lleida

-Fundació Jericó – Mercadona

-Fundació Arrels Sant Ignasi – Cuina en moviment SRL

-Associació de Caritat Sant Vicenç de Paül Lleida – Integra2

-Salesians St. Jordi PES Lleida – El Tiberi de la Roser

– Associació d’amics del Sàhara de les Terres de Ponent – Eneresi SL.

-Fundació Pagesos Solidaris – Agroxarxa, SL

-Incorpora i Fundació Banc de Recursos – Sorigué

-Fundació Jaume Rubió i Rubió – Optima Serveis

-Pla de desenvolupament comunitari de la Mariola-PIS XII-Germanor – Projecte per un barri més gran

Aliances a la ciutat

La Paeria treballa per les persones que es troben en situació de desigualtat per millorar la seva qualitat de vida. En aquest sentit, una de les prioritats de l’equip de govern és promoure i gestionar la complicitat entre les entitats i el teixit econòmic i emprenedor per aportar energia, capacitats i recursos per a la transformació social de la ciutat. La col·laboració es materialitza de diverses formes: amb aportacions econòmiques, amb voluntariat, amb hores de l’empresa a realitzar activitats a l’entitat, etc.

L’objectiu és aconseguir que Lleida sigui un Territori Socialment Responsable, que tendeix a la sostenibilitat i que fomenta la pro activitat en els seus reptes econòmics, socials i ambientals amb estratègies col·laboratives.

186 empreses reconegudes en 7 edicions d’Empresa Solidària

Des de l’any 2013 i amb motiu del Dia Mundial de la Justícia Social, la Regidoria de Polítiques per als Drets de les Persones de la Paeria fa el lliurement dels guardons “Empresa Solidària”. Les entitats locals vinculades a l’àmbit social són les que presenten les candidatures de les empreses responent així al seu interès per reconèixer públicament el suport i/o ajut que han rebut per part de l’empresa. En aquestes set edicions, s’han guardonat 186 empreses fet que demostra que hi ha una gran complicitat entre les empreses i les entitats, ja que són capaces de generar complicitats socials en la comunitat a través de les causes per les quals treballen, tenint en compte el territori en el qual es troben.

Imatge de la Pia Almoina

El diploma que s’entrega té una imatge de la Pia Almonia, un símbol identitari de la ciutat. Les pintures, conservades avui entre el Museu de Lleida i el Palau Episcopal, abasten un període situat entre la primera meitat del segle XIV i la primera meitat del segle XVI. Amb la recuperació d’aquestes imatges es rubrica el salt qualitatiu viscut al llarg dels temps amb la voluntat de trencar amb el concepte de caritat per incorporar-nos al discurs dels drets i dels deures que igualen tots els ciutadans del món.