In: General

– La reforma de l’espai l’han realitzat alumnes de l’IMO, sota la supervisió de monitors i coordinadors d’obra– En un any, es preveu atendre a prop 500 persones del barri

L’Institut Municipal d’Ocupació (IMO) estrena oficina del servei Treball als Barris al Centre Històric. El local ha estat reformat pels alumnes de l’IMO, que hi han fet treballs relacionats amb fusteria i pintura. Està previst que en un any, amb la incorporació d’aquesta nova oficina, prop de 500 persones del barri es beneficiïn del serveis de Treball als Barris.

Aquesta xifra representa la suma entre l’oficina del servei de Treball als Barris i el dispositiu adreçat a les dones, que també s’ubica al Centre Històric. Pel que fa a la previsió anual global en la ciutat de Lleida, s’estima que aquest programa de l’IMO atengui a un total de 1.120 persones, de les quals el 44,6% són del Centre Històric, el 28,6% de la Mariola i el 26,8% de Noguerola.

Els tinents d’alcalde Toni Postius i Montse Pifarré, els regidors Mariama Sall i David Melé i la cap del Servei Territorial d’Ocupació a Lleida, M. Jesús Marvà, han visitat el local, que se situa en l’encreuament entre els carrers Cavallers i Tallada.

Des de l’any 2008, el dispositiu d’atenció al Centre Històric ha estat en diversos locals, però fins ara, no havia tingut una oficina amb una ubicació com aquesta: “És un lloc visible, accessible, proper i identificat en el barri” ha afirmat Melé. De fet, aquesta localització és un punt d’interès turístic, ja que es troba en els baixos de l’edifici on va néixer Enric Granados, al carrer Tallada 1, en un espai propietat de l’Empresa Municipal d’Urbanisme.

El projecte Treball als Barris, executat per l’Institut Municipal d’Ocupació Salvador Seguí i promogut pel Servei d’Ocupació de Catalunya, està actiu a Lleida des de l’any 2006. Va iniciar la seva activitat al barri de la Mariola, posteriorment s’hi van afegir els barris de Centre Històric (2008), i Portal Sta. Magdalena-Noguerola (2012).

Actualment el projecte compta amb 5 dispositius d’inserció: la Mariola, Centre Històric i Noguerola, a més dels dispositius per a dones (al carrer Tallada 1) i per a Joves (ubicat principalment al C. Cívic de Mariola).