In: General

El primer tinent d’alcalde, Toni Postius, ha visitat avui l’obra i ha destacat que l’acció busca garantir la seguretat de les persones i frenar el vandalisme que anava en augment en aquestes instal·lacions

La Paeria també treballa en un pla de manteniment de tot el turó de Gardeny, per dignificar-lo i millorar-ne la conservació

El primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, i el regidor d’Ocupació, Responsabilitat Social i Horta, David Melé, han visitat avui les tasques de tancament del recinte de l’antiga discoteca del Turó de Gardeny, que estan executant alumnes d’un taller de paleta de l’Institut Municipal d’Ocupació (IMO).

Postius ha explicat que aquest espai “porta molts anys abandonat, perquè des de l’Ajuntament no s’hi ha fet cap mena d’actuació i això ha comportat que s’hagin vandalitzat totes les instal·lacions i que cada dos per tres tinguem incidents no tan sols de persones que hi accedeixen de forma il·legal, sinó que fins i tot hi calen foc”.

Davant d’aquesta situació, ha afegit Postius, s’estan tapiant tots els accessos per garantir la seguretat de les persones i frenar els actes vandàlics i també es netejarà l’interior del recinte, que està ple de deixalles i restes de les antigues instal·lacions.De cara al futur, el regidor d’Urbanisme ha explicat que “estem treballant a nivell urbanístic per intentar endreçar, redreçar i fer viables econòmicament aquests espais, que són molt grans i estan al costat del Parc Científic on treballen milers de persones, perquè puguin ser nous espais als quals accedeixin empreses i entitats”.

Paral·lelament, s’actua amb diverses iniciatives per dignificar tot l’espai del turó de Gardeny, una “assignatura pendent” per la ciutat. “També treballem en un pla integral de manteniment de Gardeny. És molt gran i ara no està inclòs en cap contracte de manteniment i això fa que el que s’hi fa sigui molt limitat, a través de l’Escola de Jardineria de l’IMO. Hem de reivindicar-lo no només el component històric i tecnològic, sinó també com un turó que pugui ser accessible i de gaudi per al conjunt de lleidatans i lleidatanes”, ha afirmat Postius.

En aquest sentit, recentment ja s’han impulsat actuacions de millora a Gardeny, com són la neteja d’una acumulació de deixalles que hi havia a la part oest del turó i el desbrossament de la vessant que dona al passeig de Ronda, en col·laboració amb entitats del barri que han dut a terme plantacions d’arbres i recollida de brossa en aquest punt.