In: General

L’Institut Municipal d’Ocupació ha programat un curs  sobre Dinamització de projectes agroalimentaris amb una durada de 155 hores amb data d’inici aproximat el mes de maig 2022 i finalització el mes d’octubre, que creiem que pot ser d’interès per la vostra entitat. Es tracta d’una formació adreçada a requalificar persones treballadores ocupades finançada amb fons REACT-EU, que promou el Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya. Aquesta formació, alineada amb els ODS 2, 4 i 17, té com a objectius gestionar i dinamitzar projectes agroalimentaris per a consolidar i generar xarxes comercials, assessorant sobre la seva viabilitat econòmica

El contingut del curs consisteix entre altres, en:

  • Identificar els reptes que presenta el món rural
  • Comparar diferents models de consum i consumidors finals
  • Executar  programes d’assessorament a projectes agroalimentaris
  • Identificar les diferents fonts de finançament per a dur a terme projectes emmarcats en el desenvolupament econòmic local

Durant el curs es faran visites a obradors col·lectius, cooperatives agroalimentàries i projectes col·lectius de productors i iniciatives de l’administració publica.

L’enfocament estratègic cap al sector de l’economia verda s’ha vist reforçat pel canvi de paradigma provocat per la crisi de la Covid-19 i la necessitat de reactivació socioeconòmica. La Unió Europea està promovent la creació de llocs de treball d’alta qualitat en aquest àmbit i la transformació de models de negoci alineats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides.

Aquests nous llocs de treball requereixen personal qualificat. És per això que l’IMO s’avança a les necessitats formatives d’alt nivell mitjançant la programació d’aquestes dues formacions adreçades a ciutadans amb un nivell de formació professional superior o universitari per tal que es puguin especialitzar o reorientar cap a aquest sector d’ocupació i futur.

Les preinscripcions al curs estan obertes : https://imolleida.com/detall-formacio/?idFormacio=5604&cercador=2