In: General

Desenvolupat conjuntament amb CCOO i UGT de la demarcació de Lleida i amb el SOC, per parlar dels aspectes més rellevants de la reforma, com la negociació col·lectiva, la contractació, els contractes formatius i la flexibilitat interna

L’Institut Municipal d’Ocupació Salvador Seguí ha dut a terme aquesta setmana el taller “La reforma laboral” en el marc del Programa de suport al desenvolupament local. La jornada va anar a càrrec de la secretària general de CCOO Terres de Lleida, Cristina Rodríguez, i del secretari de Política Social i Ocupació UGT Terres de Lleida, Ramon Moreno.

Al taller es va parlar dels puntals més importants de la reforma laboral, que són la negociació col·lectiva, la contractació, els contractes formatius i la flexibilitat interna: ERTO i RED. També es va posar en valor l’acord tripartit de la reforma laboral que està encaminada a posar fi a la precarietat en el món laboral, la temporalitat i, sobretot, a dignificar la vida de les persones.

El regidor d’Ocupació, Responsabilitat Social i Horta, David Melé, que també és president de l’IMO, ha participat en l’acte de cloenda, amb el responsable de l’Àrea de Serveis a l’Empresa del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), Àlex Llovet. Melé i Llovet van informar dels programes i els serveis que estan a disposició de les empreses, com per exemple el programa suport al desenvolupament local (AODL): “Servei d’acompanyament a les empreses de Lleida per a la sostenibilitat, innovació i ODS 2030” que està subvencionat pel SOC.

El president de l’IMO ha valorat l’interès i la participació activa de les empreses i els agents socials en aquest taller, ja que els ajuda a resoldre situacions reals que les empreses es troben en qüestions de contractació laboral.