In: Formació

L’IMO  tornarà a formar persones perquè puguin treballar com a administratives en diferents empreses de Lleida i entorn. A través de la metodologia de la simulació d’empreses (programa SEFED), s’impartirà el Certificat de Professionalitat de nivell 2 Activitats de gestió administrativa, de 900 hores. El projecte treballa dins d’una xarxa internacional de més de 7.500 empreses simulades. La inscripció al programa, que ja està oberta, es pot fer fins al dia 30 d’octubre a l’IMO.

La nova edició d’aquest programa s’iniciarà al novembre i finalitzarà al juny de 2018. Com a novetat, hi ha l’estrena de la plataforma en la qual es gestionen els tràmits administratius de l’empresa simulada (hisenda, OTG, bancs, etc.), que incorpora una més gran aproximació a la realitat: la tramitació de la documentació administrativa es fa com qualsevol empresa real.

Al març de 2018 també tindrà lloc la 13a Fira internacional d’Empreses Simulades, en la qual l’empresa simulada creada muntarà i gestionarà un estand durant els tres dies de fira.

Com a característiques principals de l’acció formativa es pot destacar: desenvolupament de les competències professionals del sector, treballant i experimentant en la gestió administrativa d’una empresa simulada; formació en TIC, gestió administrativa laboral, comptable, comerç nacional i internacional, màrqueting i comunicació; aprenentatge i/o millora de les tècniques necessàries per a l’obtenció d’un lloc de treball; possibilitat de fer estades a l’estranger (Erasmus +) i pràctiques en empreses reals.

L’edició 2015-16 va tancar amb un 60% d’inserció, i l’edició 2016-17, que encara està en curs, s’ha arribat ja al 50%.