In: Formació, Ocupació

En el marc del projecte Casa d’Oficis, els que ho desitgin ‘tastaran’ de primera mà les ocupacions de metall, pintura i jardineria

L’Institut Municipal d’Ocupació prepara el segon tastet d’oficis aquest mes de setembre perquè els joves que ho desitgin puguin conèixer de primera mà les ocupacions de metall, pintura i jardineria. L’experiència del primer tastet, en què alguns joves van poder participar de les activitats dels tallers de la Casa d’Oficis, ha fet que es plantegi una segona edició d’aquesta activitat, de cara a facilitar que les persones joves puguin conèixer de primera mà les professions de soldadura, pintura i jardineria, experimentant en primera persona les funcions que es duen a terme en els tallers de la Casa d’Oficis.

El fet de conèixer les ocupacions permet que els joves clarifiquin el seu objectiu professional i facilita la presa de decisions pel que fa a la tria d’uns estudis reglats o un sector en el qual treballar en el futur. La Casa d’Oficis Treball als barris 2017, que desenvolupa l’IMO, és una acció subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Projecte Treball als Barris 2017. És un projecte adreçat a joves aturats entre 16 i 24 anys i té per objectiu millorar l’ocupabilitat dels joves en situació d’atur. Compta amb quatre especialitats formatives: operacions auxiliars de fabricació mecànica/soldadura, jardinería, pintura decorativa en construcción i dinamització sociocultural. Les inscripcions estan obertes i es poden fer a l’IMO Salvador Seguí o a qualsevol oficina de Treball als Barris.

La característica que es destaca d’aquest programa de formació-treball és que, durant els 6 primers mesos, l’alumne treballador rep una beca del Servei d’Ocupació de Catalunya i els 6 mesos restants té un contracte laboral de formació. El projecte està adreçat a joves residents als barris Mariola, Centre Històric i Noguerola/Portal de Magdalena, encara que excepcionalment es pot autoritzar la participació de persones no residents en aquests barris.