In: General

El centre té una plantilla de 52 treballadors amb diverses discapacitats i l’escola aplega 35 alumnes

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, acompanyat del regidor d’Ocupació i Responsabilitat Social, David Melé, han visitat aquest matí les instal·lacions del Centre Especial de Treball i de l’Escola de Jardineria, on han saludat treballadors i alumnes d’aquests equipaments municipals.

La visita s’ha iniciat al Centre Especial on el paer en cap i el regidor han estat rebuts per Josep Maria Revés, director d’ambdós equipaments, per tot seguit mantenir un canvi d’impressions amb els 52 treballadors amb diverses discapacitats que hi treballen i amb els 5 monitors de l’equip.

Un cop finalitzada la visita a les instal·lacions de la partida de Vallcalent, la comitiva s’ha traslladat a l’Escola de Jardineria, on la cap d’estudis, Carolina Sarri, els ha guiat en el recorregut per les aules on estudien 35 alumnes sota la tutela de 12 professors.

L’Escola de Jardineria és un centre que imparteix Educació Secundària Obligatòria, adaptada de l’especialitat de jardineria i un programa de Qualificació Professional Inicial, adreçats a joves amb discapacitat.

El centre, que està adscrit a l’Institut Municipal d’Ocupació ‘Salvador Seguí’, es va crear el 1988 per donar resposta a la diversitat de capacitat, interessos i motivacions de l’alumnat amb discapacitat intel·lectual

Ho fa mitjançant l’adaptació del procés d’ensenyament-aprenentatge a les seves característiques i necessitats amb la finalitat de desenvolupar la seva autonomia personal de l’alumne i la seva integració social i laboral.

El currículum competencial del centre inclou les àrees bàsiques d’aprenentatge i, a més, l’àrea de jardineria i viverisme.

En les primeres es treballen les competències bàsiques, mentre que en la darrera s’ocupa, a més, de les competències professionals

L’alumnat aprèn a fer les tasques de manteniment dels espais verds que corresponen a cada època de l’any. Les pràctiques es realitzen al parc municipal Alcalde Pons. Igualment, es realitzen pràctiques en les zones enjardinades que envolten el nou l’edifici escolar. També es programen activitats complementàries encaminades a treballar l’autonomia i la inclusió en el món cultural i d’oci (sortides, audicions, teatre, tallers…).

Alguns d’aquests alumnes de l’Escola de Jardineria acaben formant part de la plantilla de treballadors del Centre Especial.