In: General

El paer en cap ha recorregut les diferents aules de formació i els tallers ocupacionals

Miquel Pueyo, acompanyat de la tinent d’alcalde Anna Campos, s’ha reunit avui amb l’equip directiu de l’Institut Municipal d’Ocupació (IMO) per conèixer els programes de formació professional i d’inserció laboral en què treballa aquest curs. L’alcalde de Lleida ha comprovat sobre el terreny l’aprenentatge que l’alumnat duu a terme en els diferents tallers ocupacionals i cursos de formació: administració, electricitat, pintura, comerç i perruqueria i maquillatge, entre altres.

L’alcalde també ha visitat les dependències del programa SEFED, una empresa simulada on els participants poden practicar totes les funcions d’una oficina (recursos humans, comptabilitat, comerç…). Així mateix, Miquel Pueyo s’ha interessat per la col·laboració que la Paeria i la Universitat de Lleida mantenen, a través de l’IMO, per donar suport a iniciatives d’emprenedoria.

68 ofertes d’ocupació obertes

L’equip de professionals de l’IMO dona el suport necessari perquè persones de totes les edats i nivells socioeconòmics puguin accedir al món laboral. L’Institut funciona com a agència de col·locació i en l’actualitat té obertes 68 convocatòries vehiculades per diferents empreses. Altres 86 ofertes de treball estan pendents de resolució. El 2018, l’IMO va aconseguir 1.878 insercions laborals.

Els serveis d’aquest institut també inclouen l’Escola Municipal de Jardineria, un centre creat el 1988 on s’imparteix ESO adaptada de l’especialitat de jardineria. Compta amb 34 alumnes. Així mateix, el Centre Especial de Treball, que ocupa 52 treballadores i treballadors, dona feina a les persones que acaben la seva formació a l’Escola de Jardineria.