In: General

Els accessos augmenten un 42% respecte al 2019

Un espai per al passeig, la recerca científica i activitats lúdiques que permet contemplar 750 espècies vegetals 

L’Arborètum-Jardí Botànic de Lleida Dr. Pius Font i Quer ha rebut 10.947 visitants el 2021, una xifra rècord que suposa un augment de gairebé el 42% en relació a l’any 2019, previ a la pandèmia.

Els accessos en horari de matí han suposat el 66,5% del total, com ja ve sent habitual. Pel que fa al nombre de grups que han visitat el Jardí, els registres són lleugerament inferiors al 2019, degut a les restriccions sanitàries. Tot i això se n’han comptabilitzat 135 grups, amb un total de 2.529 persones (23% dels visitants). Això posa de relleu que, l’any 2021, el públic ha preferit fer visites individuals en lloc de les guiades, com a mesura preventiva per la crisi sanitària. D’altra banda, el mes de maig ha estat el que més persones ha registrat, 2.081. Per contra, el mes de desembre ha estat el que ha rebut menys visites, 216.

Val a dir que les xifres haurien pogut ser més elevades atès que el Jardí va haver de tancar alguns dies al públic per qüestions logístiques durant el període d’estiu i les festes de Nadal.

El Consorci del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida, integrat per la Paeria i la Universitat de Lleida (UdL), gestiona l’equipament, el director tècnic del qual és Josep A. Conesa, professor titular del Departament d’Hortofructicultura, Botànica i Jardineria de la UdL. L’Institut Municipal d’Ocupació (IMO) Salvador Seguí -a través del programes subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC)- en porta el manteniment.

El regidor d’Ocupació, Responsabilitat Social i Horta i president de l’IMO, David Melé, ha manifestat que aquest balanç és molt positiu i testimonia que, any rere any, l’Arborètum-Jardí Botànic es va consolidant com a espai divulgatiu i cultural del món de les plantes, a més de ser una àrea verda d’esbarjo per a la ciutadania.

L’Arborètum-Jardí Botànic de Lleida Dr. Pius Font i Quer és un espai únic de gairebé 7 hectàrees on es pot trobar una completa col·lecció de plantes vives d’aquest planeta. Actualment hi ha 750 espècies d’arbres, arbusts i plantes herbàcies, ordenades segons el bioma de la Terra en què viuen. L’Arborètum forma part del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari i porta el nom del científic lleidatà, el Dr. Pius Font i Quer (1888- 1964) en reconeixement a la seva important tasca investigadora i, sobretot, divulgativa al servei de la botànica.