In: General

Enguany s’hi han incorporat vuit nous alumnes que cursaran una ESO adaptada

Els 33 alumnes de l’Escola de Jardineria de l’Institut Municipal d’Ocupació (IMO) Salvador Seguí han iniciat aquesta setmana les classes. Enguany, s’han incorporat vuit nous alumnes, que cursaran un Ensenyament Secundari Obligatori (ESO) adaptat dirigit a nois i noies d’entre 15 i 21 anys amb diversitat funcional i necessitats educatives especials.

El centre va ser creat l’any 1988 i en formen part una quinzena de professionals. Disposa d’un tutor per a cada cinc alumnes i imparteix una ESO orientada a l’especialitat de jardineria i un Programa de Formació i Inserció (PFI) adaptat d’auxiliar de vivers i jardins. Una vegada completats els continguts teòrics, els estudiants poden fer les seves pràctiques de manteniment al parc de les Basses d’Alpicat per aprendre l’ofici de jardiner.

L’Escola de Jardineria, que enguany celebra el seu 33è aniversari, està situada en un edifici del carrer Til·lers, al barri de Ciutat Jardí, que es va estrenar l’any 2011, tot i que els alumnes també duen a terme pràctiques al parc de Les Basses. Ofereix una ESO orientada a la jardineria i programes de formació i inserció (PFI) adaptats d’auxiliar de vivers i jardins.

El projecte educatiu vol donar resposta a la diversitat de capacitats, interessos i motivacions de l’alumnat amb discapacitat intel·lectual mitjançant l’adaptació del procés d’ensenyament-aprenentatge a les seves característiques i necessitats amb la finalitat de desenvolupar la seva autonomia personal i la seva integració social i laboral.