In: General

Més d’un centenar de persones van assistir a la xerrada que va organitzar el grup d’Escoles d’Educació Especial de les Terres de Lleida que està constituït per 9 centres

L’Escola Municipal de Jardineria de l’Ajuntament de Lleida va acollir aquest dimarts la jornada “Parlem de l’Escola Inclusiva”, que va ser organitzada pel grup d’Escoles d’Educació Especial de les terres de Lleida que esta constituït per 9 centres i s’adreçava als equips docents de les escoles esmentades. En total, hi van assistir 105 persones.

El ponent va ser l’Efren Carbonell, un expert amb un currículum extens en l’atenció a la discapacitat, director  d’Aspasim, assessor del departament d’Ensenyament, formador i autor de nombroses publicacions, la darrera de les quals ha estat “Escoles Inclusives Escoles de Futur”. En la primera part el ponent va fer una introducció sobre el model inclusiu, i la seva implementació en els països desenvolupats, a l’estat espanyol i a Catalunya on en el curs proper es preveu que  entri en vigor el decret “d’Atenció Educativa en el Marc d’un Sistema Inclusiu” del departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, que regularà l’atenció als alumnes amb discapacitat tant a l’escola ordinària com a l’escola especial.

En la segona part es va obrir un torn de preguntes i reflexions sobre el model inclusiu amb els nombrosos avantatges però també alguns dubtes que presenta.