In: General

“Canvi=Oportunitat”, que s’ha fet al Castell de Templers dins el programa Ubicat, ha comptat amb l’assistència d’un centenar de persones i la participació del pilot Isidre Esteve i dels responsables de diverses empreses lleidatanes

L’Institut Municipal d’Ocupació (IMO) Salvador Seguí ha organitzat la jornada “Canvi=Oportunitat” al Castell de Templers de Gardeny, en el marc del Programa d’orientació Ubicat. El regidor d’Ocupació, Responsabilitat Social i Horta, i president de l’IMO, David Melé, ha destacat que enguany han passat pel procés d’orientació que ofereix aquest programa 155 persones de les quals 54 han trobat feina. A més, s’han realitzat visites a 9 empreses i 8 persones han tingut possibilitat de fer pràctiques en empreses. Melé, acompanyat del tinent d’alcalde Paco Cerdà, ha remarcat la importància d’organitzar jornades d’aquest tipus per potenciar les competències personals i laborals.

La primera part de la jornada ha consistit en una xerrada motivacional titulada “Som el que ens proposem”, a càrrec de l’esportista del món del motor, Isidre Esteve. El conferenciant ha transmès la importància de la presa de decisions, de saber trobar l’equilibri, de valorar els equips de treball i de les ganes de superació davant les adversitats.La segona part ha consistit en una taula col·loqui, amb la participació de representants de diferents empreses de Lleida. En aquest punt de trobada, s’han compartit reflexions sobre processos de selecció, necessitat de determinats perfils laborals i competències necessàries per ocupar un lloc de treball. Les empreses que han col·laborat són: Kreum; Ecostudi; Centre residencial Joviar; Grup Saltó i G2C Integral.El programa Ubicat és un dels programes de polítiques actives d’ocupació que es gestionen i desenvolupen a l’Institut Municipal d’Ocupació Salvador Seguí i que subvenciona el Servei d’Ocupació de Catalunya. El projecte té per objectiu potenciar el coneixement i desenvolupament de les competències i l’autonomia de les persones que es troben en situació d’atur.