In: General

Tècnics de l’Institut Municipal d’Ocupació donen a conèixer als joves de Lleida les tendències del mercat de treball actual i les oportunitats formatives

L’Institut Municipal d’Ocupació ‘Salvador Seguí’ de l’Ajuntament de Lleida participa en la Fira de Formació i Treball, que se celebra aquesta setmana al Pavelló 4 de Fira de Lleida, amb l’objectiu de donar a conèixer als joves de Lleida les tendències del mercat de treball actual i les oportunitats formatives.

Enguany, l’IMO ha començat amb una programació per donar a conèixer les noves tendències en la recerca de feina. Concretament, personal tècnic de l’IMO ha descobert quines són les tendències al mercat laboral a Ponent i també han explicat en què consisteix l’entrevista de selecció per competències, una tècnica cada cop més utilitzada pels departaments de recursos humans a l’hora de seleccionar personal.

En aquesta edició, també s’hi ha dut a terme la xerrada “Practica l’Egosurfing”, a càrrec de Teresa Romeu, doctora en Societat de la Informació i el Coneixement de la Universitat Oberta de Catalunya i experta en competències digitals, que ha explicat la importància de conèixer la nostra empremta digital a l’hora de cerca feina, ja que un 80% de les ofertes laborals només circulen per la xarxa.

L’IMO també ha ofert el concurs ‘El futur a les teves mans’ a totes les persones que s’han adreçat a l’estand de l’IMO a la Fira de Formació i han facilitat una foto amb les eines de treball que trobaran.

Per avui, l’IMO ha previst uns tallers per millorar les competències professionals dels joves. El taller ‘Habilitats comunicatives professionals i personals’, a càrrec de Jordi Cabestany, professor del departament d’Educació, en el marc de les sessions de Dimarts Feiners organitzades per GlobaLleida.

Al mateix estand, també està previst desenvolupar el Taller de rap de motivació i superació, a càrrec de Rap Acadèmia. En aquest taller es treballa, utilitzant el rap com a eina educativa, les competències transversals de comunicació, treball en equip, la capacitat d’iniciativa i confiança i l’autoestima.

Per una altra banda, i amb l’objectiu de conèixer oficis en directe, a l’espai exterior de la Fira, els alumnes de l’especialitat pintura de la Casa d’Oficis han fet una demostració de com es treballa la pintura decorativa. També hi ha previst realitzar una demostració de metall per part de l’alumnat de soldadora.