In: Formació, Ocupació

Tastet d’Oficis per donar a conèixer les especialitats de pintura i soldadura de la Casa d’Oficis Treball als barris a joves

L’Institut Municipal d’Ocupació de l’Ajuntament de Lleida organitza dos nous Tastets d’Oficis de les especialitats de pintura i soldadura que tindran lloc aquest novembre. Aquest programa consisteix en sessions formatives introductòries a oficis concrets, adreçades a joves d’entre 16 i 24 anys que necessiten definir el seu objectiu professional.

Els Tastets d’Oficis inclouen sessions pràctiques de 3 hores de durada on els i les joves fan una estada als tallers amb els monitors i els alumnes treballadors de la Casa d’Oficis, un altre dels projectes formatius que organitza l’IMO. En aquest espai, s’explica als participants en què consisteix la professió, com funciona un taller de l’especialitat en qüestió, les eines que es fan servir així com tot allò que s’aprèn i es realitza en la Casa d’Oficis.

Les inscripcions als Tastets d’Oficis s’han de realitzar a les diferents oficines de Treball als Barris o bé a l’Institut Municipal d’Ocupació. Les persones participants podran optar a formar part de l’edició 2019 de la Casa d’Oficis, vinculada al projecte Treball als barris, i que té previst iniciar-se a finals de desembre.

La Casa d’Oficis és un projecte amb un any de durada. Els primers 6 mesos, els alumnes reben una beca del Servei d’Ocupació de Catalunya i, els altres 6 mesos, realitzen les pràctiques al taller mitjançant un contracte laboral subscrit amb l’IMO. Les persones participants han de tenir entre 16 i 24 anys i una formació mínima (ESO, Prova d’accés a cicles o un PFI finalitzat).