In: Ocupació

En el marc del programa Treball als Barris, l’Institut Municipal d’Ocupació (IMO) està duent a terme accions per incrementar les oportunitats laborals i el nivell de qualificació professional dels residents al Barri Antic  que es troben en situació de recerca activa de treball, i també a la Mariola i la zona de Portal de Magdalena-Noguerola.

Al Centre Històric, aquest any ha treballat des del gener i fins a mitjans de novembre amb 527 persones, de les quals 328 han aconseguit ocupació i s’ha generat un total de 481 contractes. Així mateix, l’any passat, en va atendre 547, i es van generar 528 contractes amb un total de 313 persones inserides.

Al barri Antic hi ha un dispositiu d’atenció general format per dos tècnics i una auxiliar administrativa i un altre d’específic per a dones amb més dificultats d’inserció en el qual una de les tècniques assumeix també les funcions de mediació lingüística. Tan t un dispositiu com l’altre estan ubicats a l’Oficina Local d’Habitatge ,al carrer Cavallers.
El procés d’orientació de persones que busquen feina consta d’accions individuals en les quals ajudes a redactar el currículum, preparar entrevistes de feina i treballar competències laborals; i també d’accions grupals; i de formació específiques sobre ,per exemple, manipulació d’aliments, poda, àmbit fitosanitari o auxiliar de cuina.

Podeu escolar més informació sobre el programa “Treball als barris” a l’entrevista de ràdio EMUN FM Ràdio (01/12/17)  http://podcast.emunfmradio.cat/?name=2017-12-01_301117_ona_jove__marina_guivernau_i_la_mireia_aldabo_imo_lleida.mp3