In: General

Ha sorgit del projecte innovador Xarxa d’Empreses amb Responsabilitat Social de Ponent, que ha comptat amb l’aportació i l’experiència de diverses empreses del territori per afrontar línies d’actuació de cara al futur

L’Institut Municipal d’Ocupació (IMO) ha recollit en un llibre les consultes més habituals de les empreses sobre la responsabilitat social corporativa en el si de les organitzacions. La publicació “Bones Pràctiques Empresarials en RSC. Preguntes i respostes” ha sorgit del projecte innovador Xarxa d’Empreses amb Responsabilitat Social de Ponent (XERSP), que té per objectiu conèixer l’experiència i l’evolució que s’està registrant en aquest àmbit per incorporar-la a l’estratègia de les empreses. El llibre, que s’ha presentat aquesta setmana al Jardí Botànic de Lleida – Arborètum, pretén ser una eina de suport i de consulta per a empreses que comencen o que volen aprofundir en la tasa de la responsabilitat social, prenent d’exemple accions que ja han aplicat altres organitzacions i que poden orientar altres firmes.

El regidor d’Ocupació, Responsabilitat Social i Horta, David Melé, que és el president de l’IMO, ha destacat que la xarxa ha teixit un espai de treball compartit que ha facilitat el traspàs d’informació i de recursos i s’ha aconseguit intercanviar problemes i necessitats comunes. Hi ha participant més de cent empreses petites, mitjanes i familiars del territori. Melé ha destacat la col·laboració que s’ha establert per consensuar prioritats i línies d’actuació de cara al futur. Especialment, ha agraït l’aportació de: Alemany, Fundació Aspros, B. Biosca, Borges, Fruits de Ponent, Grup Alba, Mahou Sanmiguel, Plusfresc, Raimat, Taurus Group, Vall Companys i Sorigué.

L’IMO està al costat del sector empresarial amb programes diversos: Agent d’Ocupació i Desenvolupament Local (AODL), Més Qualitat (+Q), Dissenya i selecciona (DiS), Evoluciona i Creix, etc. alguns dels quals es desenvolupa amb altres institucions com els ajuntaments de Tàrrega i Bell-lloc d’Urgell o els Consells Comarcals de la Segarra i les Garrigues. L’execució d’aquests projectes estan alineats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Amb els projectes innovadors s’han treballat els 3 Salut i Benestar; 5 Igualtat de Gènere; 8 Treball digne i creixement econòmic; 10 Reducció de les desigualtats; 11 Ciutats i Comunitats sostenibles i 17 Aliança pels objectius.