In: General

La meitat de les 112 persones que han seguit el programa ha trobat feina i la resta, han iniciat una formació o un projecte empresarial

Avui s’ha dut a terme, de manera virtual, la cloenda d’Ubicat 2019/20, un dels programes de polítiques actives d’ocupació que es gestionen i desenvolupen a l’Institut Municipal d’Ocupació Salvador Seguí i que subvenciona el Servei d’Ocupació de Catalunya. L’acte ha estat presidit per la tinenta d’alcalde, regidora d’Ocupació i Responsabilitat Social i presidenta de l’IMO, Anna Campos.

En la cloenda, s’ha impartit una sessió de motivació i autolideratge a càrrec de Sergi Grimau exesportista professional, consultor especialista en lideratge i speaker motivacional.

També s’ha projectat el testimoni de diverses persones participants en el programa que han explicat com els ha ajudat cap al seu procés d’inserció.

Anna Campos ha explicat que l’Ubicat ofereix orientació laboral individualitzada i té per objectiu potenciar el coneixement i desenvolupament de les competències i l’autonomia de les persones en situació d’atur o de precarietat laboral per afavorir la presa de decisions i la integració social, educativa o laboral.

La tinent d’alcalde ha declarat que, aquest any, tot i les dificultats ocasionades per la crisi sanitària, econòmica i social de la covid-19, el programa tanca amb unes xifres força positives, ja que de les 112 persones que hi han participat, aproximadament la meitat han trobat feina; mentre que d’altres han aconseguit iniciar una formació o emprendre un projecte empresarial.

Així doncs, “programes com aquest, que afavoreixen la inserció d’aquelles persones més vulnerables, representen una bona injecció per al creixement econòmic de la nostra ciutat”, ha dit la tinenta d’alcalde.