In: General

L’activitat forma part del programa Singular Obrint Portes als Joves i dur com a eslògan “L’IMO camina per la marató. Els nostres passos fan camí per la recerca biomèdica sobre la covid-19”

La Regidoria d’Ocupació i Responsabilitat Social de l’Ajuntament de Lleida, a través de l’Institut Municipal d’Ocupació ‘Salvador Seguí’, ha organitzat per dissabte vinent una caminada popular amb l’objectiu de recaptar diners per a la Marató de TV3.

Amb l’eslògan “L’IMO camina per la marató. Els nostres passos fan camí per la recerca biomèdica sobre la covid-19” es posa en marxa el 28 de novembre aquesta col·laboració amb la Fundació Marató de TV3 oberta a totes les persones que hi vulguin participar.

L’acció consisteix en una caminada popular, que a causa de les limitacions que imposa la situació sanitària actual, es desenvoluparà en 3 formats: presencial, deslocalitzada i virtual solidària.

La caminada presencial es realitzarà el dissabte i consistirà en una ruta de 10 km de distància, que s’iniciarà davant els edificis de l’IMO, situats a la plaça Rosa Sensat, en el barri de Pardinyes, i finalitzarà a l’Escola Municipal de Jardineria, situada en el carrer Til·ler, número 1. El recorregut permetrà als participants passejar per la zona de la canalització, la partida de Rufea i la partida de Vallcalent.

L’horari d’inici serà de 9.30 h a 10 h, ja que per raons sanitàries la sortida es farà esglaonada. L’horari d’arribada es preveu entre les 11.30 h i les 12 del migdia.

Les persones que vulguin participar han d’adquirir un dorsal amb una aportació de 2 euros.

Durant la realització de l’activitat es respectaran les mesures de prevenció i protecció de la covid-19 (ús obligatori de mascareta, distància entre participants, aforament limitat i no es facilitarà avituallament).

La caminada presencial deslocalitzada consisteix en una passejada amb un format lliure, adreçada a les persones que prefereixin realitzar la caminada pel seu compte, en un altre lloc o en un altre moment.

Les persones que hi vulguin participar han d’adquirir el dorsal, amb la mateixa aportació de 2 euros, i per tal de visibilitzar la seva participació poden penjar fotografies a les xarxes socials, etiquetant @imosalvadorsegui amb els hashtags #imolleida, #maratotv3, #projectessingulars.

La caminada virtual solidària consisteix en una via per recollir les aportacions econòmiques d’aquelles persones que, independentment de participar o no a la caminada, volen contribuir de forma extraordinària a la Marató. Aquesta modalitat és compatible amb les anteriors, és a dir, es pot adquirir un dorsal per realitzar una de les caminades previstes i, paral·lelament, fer una aportació econòmica extraordinària la Marató.

Les persones interessades a col·laborar han d’inscriure’s a www.paeria.cat/caminadaIMO

Format de pagament: ingrés al compte IBAN: ES19 2100 0203 7302 0087 9619 (CAIXABANC)

El període d’inscripció finalitza el 27 de novembre.

Rebreu el dorsal de participació per correu electrònic.

El projecte Singular Obrint Portes als Joves

En l’organització d’aquesta activitat han tingut un paper rellevant les persones joves participants del projecte Singular Obrint Portes als Joves. Es tracta d’un grup de joves d’edats compreses entre 16 a 29 anys, que actualment estan en recerca de feina.

Dins del projecte es realitzen accions d’orientació i tutorització, formació professionalitzadora, coneixement de l’entorn productiu i activitats socials i cíviques. És dins del marc d’aquestes darreres, les accions socials, culturals i cíviques, que tenen per objectiu enfortir el vincle dels joves amb l’entorn social, on sorgeix la idea d’organitzar una acció per tal de col·laborar amb la Marató de TV3.

Els joves del projecte han participat activament en l’organització da la caminada aportant les seves idees: s’han encarregat de confeccionar els cartells informatius, de dissenyar els dorsals, de fer la difusió de la caminada a través de les xarxes socials, d’informar sobre les mesures de prevenció de la COVID, etc.

Els projectes singulars s’adrecen a joves de 16 a 29 anys, demandants d’ocupació i inscrits a Garantia Juvenil. Estan subvencionats pel SOC, el Ministeri de Treball i Economia Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil d’acord amb els Projectes Singulars de Garantia Juvenil.

Aquesta és la segona convocatòria de projectes singulars que es desenvolupa a l’IMO. L’actual projecte va iniciar-se el dia 1 de setembre i finalitzarà el 31 de juliol de 2021. El projecte està adreçat a 75 joves, que es poden incorporar al llarg del projecte (actualment hi ha places disponibles). En aquesta convocatòria participen La Fundació Verge Blanca i el Centre Formació Idiomes Versailles com a entitats agrupades.

Per més informació sobre la caminada o sobre el projecte singular Obrint Portes als Joves contacteu amb:

Regidoria d’Ocupació i Responsabilitat Social

Institut Municipal d’Ocupació Salvador Seguí

Tècniques del projecte Obrint Portes als Joves

Tel. 973242000

imo@paeria.cat

www.paeria.cat/caminadaIMO