In: General

Són projectes formatius subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Servicio Públic de Empleo Estatal i el Fons Social Europeu per oferir coneixements que acreditin competències professionals i afavoreixin la seva incorporació al món laboral

Aquest dilluns ha començat la formació de Serveis auxiliars d’estètica i al març es farà sobre jardineria. Altres cursos en marxa són de gestió administrativa, de soldadura i de pintura decorativa en construcció

L’Institut Municipal d’Ocupació (IMO) Salvador Seguí ha organitzat accions de formació professional per a l’ocupació adreçades a persones treballadores desocupades amb baixa qualificació perquè puguin obtenir una titulació oficial. Aquest curs ha programat 6 accions formatives i aquest dilluns ha començat un dels cursos de formació amb 15 persones treballadores desocupades o en expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO).

Aquests projectes formatius estan subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Servicio Público de Empleo Estatal i el Fons Social Europeu. Tenen com a objectiu oferir els coneixements que permetin acreditar les competències professionals, que inclouen habilitats i aptituds adequades per desenvolupar una activitat laboral d’acord amb les exigències del mercat de treball.

En aquest sentit, els certificats de professionalitat contenen un mòdul de formació pràctica en centres de treball. Això afavoreix la creació de sinergies entre les empreses de la ciutat i augmenta la possibilitat d’inserció laboral de les persones participants.

Les persones prioritàries per participar en les accions formatives són les que presenten especials dificultats d’inserció al mercat de treball i/o estan en situació de vulnerabilitat social (persones amb discapacitat reconeguda igual o superior al 33%, persones més grans de 45 anys), dones, joves menors de 30 anys, sol·licitants de protecció internacional i d’altres col·lectius vulnerables.

Al març començarà el curs d’Activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria. Altres cursos ja en marxa són per adquirir competències laborals de gestió administrativa, de soldadura i de pintura decorativa en construcció.

Pacte Social per Lleida

Aquesta actuació s’alinea amb l’eix 2 del Pacte Social per Lleida. Concretament amb el punt 4.2 l’objectiu del qual és establir i dur a terme polítiques d’integració en el mercat laboral per a les persones en situació de vulnerabilitat, i necessitin formació i acompanyament per a una reubicació en el mercat laboral.