In: General
Amb motiu del Dia Internacional de les Dones, ha instal·lat la mostra que recull els casos del lideratge de 12 dones a la Catalunya de finals del XIX i principis del XX

L’exposició està cedida per l’Institut Català de les Dones

L’Institut Municipal d’Ocupació (IMO) Salvador Seguí acull des d’avui l’exposició “Dones d’empresa”, que es podrà visitar al vestíbul de l’equipament durant tot el mes de març. S’ha instal·lat amb motiu del Dia Internacional de les Dones, per visibilitzar l’empremta femenina en el món econòmic i empresarial.

La incorporació de les dones al món de l’empresa no és un fet recent. La mostra recull els casos de 12 dones que van néixer i viure a Catalunya entre finals del segle XIX i principis de segle XX. Les protagonistes de l’exposició van desenvolupar diferents formes de lideratge i van contribuir a enriquir l’activitat econòmica de Catalunya, la seva feina fa visibles les aportacions històriques de les dones a l’activitat empresarial del país.

La mostra està formada per 6 panells, amb les fotos i una breu descripció de les tasques que va desenvolupar cadascuna de les dones. Algunes d’elles són: Eulàlia Escuder, fabricant de seda; Dolors Creus, empresària de fruits secs i oli; Tecla Sala, fabricant tèxtil; Dolors Sala, cavista; Rosario Surós, restauradora, i Lluïsa Prat i Montserrat Pérez, fundadores d’entitats formatives.

El regidor d’Ocupació, Responsabilitat Social i Horta i president de l’IMO, David Melé, ha assenyalat que aquesta és una petita part de l’aportació de les dones que al llarg de la història han creat el seu propi negoci. Per raons d’extensió, s’ha fet una tria de bons exemples a seguir, ja que no es poden incloure totes.

L’exposició “Dones d’empresa” l’ha cedida per l’Institut Català de les Dones i està emmarcada dins el programa d’activitats per commemorar el dia 8 de març, Dia Internacional de les Dones.