In: General

L’Institut Municipal d’Ocupació i el Servei d’Ocupació de Catalunya difonen la responsabilitat social corporativa entre les pimes de Lleida

El projecte innovador Xarxa d’Empreses amb Responsabilitat Social de Ponent (XERSP) ha celebrat avui el seu acte de cloenda. L’objectiu principal del XERSP ha estat donar a conèixer la responsabilitat social corporativa a pimes de Lleida i del seu entorn i com incorporar-la a l’estratègia de l’empresa per tal de millorar-ne els resultats sense costos afegits.

La cloenda, una sessió telemàtica, l’ha encapçalada la tinent d’alcalde i presidenta de l’Institut Municipal d’Ocupació (IMO), Anna Campos, acompanyada del responsable de l’Àrea de Serveis a l’Empresa del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), Àlex Llovet, i del director dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement a Lleida, Ramon Alturo.

La ponència de l’acte de cloenda ha estat dirigida per Víctor Viñuales, amb el títol “Pla de reactivació: com sobreviure a la crisi de la Covid-19”.

La Xarxa d’Empreses amb Responsabilitat Social de Ponent és un dels programes de polítiques actives d’ocupació que es desenvolupen a l’IMO i que subvenciona el Servei d’Ocupació de Catalunya.

En la seva intervenció, Anna Campos ha destacat l’esforç d’adaptació d’aquest programa, inicialment presencial, al format telemàtic i ha subratllat la bona resposta de les empreses participants, “que s’han adaptat a aquests canvis implicant-se en totes les activitats en línia amb una gran professionalitat i generositat”.

En aquest sentit, la tinenta d’alcalde ha donat les gràcies a Torrons Alemany, Aspros, B Biosca. Fruits de Ponent, Mahou San Miguel, PlusFresc, Raimat, Sorigué, Taurus i Vall Companys per la seva aportació.

En l’acte de cloenda han participat fundadors de firmes com Aspros, Torrons Alemany, Borges i Taurus, que han estat anomenats padrins de cerimònia i han contribuït amb parlaments sobre la seva experiència d’empresa.

Anna Campos ha assenyalat: “arran d’aquesta crisi hem pogut veure com el factor humà pren rellevància davant altres aspectes de l’entorn empresarial. Ara les persones valorem més positivament aquelles empreses que tenen cura del seu personal, aquelles empreses que vigilen i prenen mesures preventives envers la salut per mantenir els llocs de treball i poder continuar amb la seva activitat”.

Totes les empreses i organitzacions que han participat en el projecte i en les activitats que s’han dut a terme han explicat com gestionen la Responsabilitat Social, com van ser els seus inicis i tot el seu desplegament fins arribar al plantejament dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) 2030