In: General
REGIDORIA D’OCUPACIÓ I RESPONSABILITAT SOCIAL
Les tinents d’alcalde Anna Campos i Jordina Freixanet han demanat a la Generalitat conèixer tan aviat com sigui possible els programes previstos per l’any vinent i han plantejat la necessitat de trobar un mecanisme per a l’estabilització laboral del personal de l’Institut Municipal d’Ocupació

L’Ajuntament de Lleida i el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) han mantingut avui una trobada per tal de concertar el suport a les polítiques actives d’ocupació a la ciutat i actualitzar la informació sobre les previsions per a l’any vinent. La reunió ha comptat amb la participació de les tinents d’alcalde Anna Campos i Jordina Freixanet, per part de la Paeria, i del Secretari General de Treball, Josep Ginesta, i la directora general del SOC, Ariadna Rectoret, en nom de la Generalitat.

Campos ha reclamat al Govern poder disposar tan aviat com sigui possible de la llista de programes d’ocupació que s’activaran l’any vinent, per tal que l’Institut Municipal d’Ocupació (IMO) pugui planificar la seva activitat. Des del departament de Treball, s’ha assenyalat que estan treballant per poder mantenir el màxim de programes ocupacionals als municipis, tot i la retallada de fons per a polítiques d’ocupació des de l’Estat. Treball té previst disposar de la informació sobre la totalitat de programes pel 2021 en les pròximes setmanes i s’ha compromès a traslladar-la a la Paeria amb celeritat.

D’altra banda, durant la trobada Campos ha manifestat la necessitat de disposar d’un instrument que permeti estabilitzar laboralment els treballadors i treballadores de l’IMO que fa anys que estan desenvolupant una feina excel·lent i amb expertesa en les polítiques d’ocupació, sense contracte fix. En aquest àmbit, el Departament ha comunicat que el seu compromís és desenvolupar una estratègia de concertació territorial que en un termini màxim de tres anys ha d’estar desenvolupada a tot Catalunya.

Al respecte, Campos ha assenyalat que a Lleida ja fa dos anys que es va constituir un grup de treball del Pla Estratègic Territorial per treballar en aquest àmbit de la concertació amb tots els agents del territori que està treballant per solucionar tan aviat com sigui possible el problema de la temporalitat laboral de l’IMO. Aquest grup compta amb representació d’UdL, CCOO, UGT, COELL, Cambra de Comerç, Fecom, Pagesos solidaris, ASPID, Parc Científic de Gardeny, GlobaLleida, PIMEC i la Fundació Jaume Rubió i Rubió.

Per últim, Freixanet i Campos han manifestat la voluntat i el compromís del govern municipal d’apostar per les polítiques d’ocupació i de preservar l’IMO com un referent en aquest àmbit, especialment en un any en el qual la pandèmia de la Covid ha impactat de forma molt forta en el mercat laboral.