L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, el primer tinent d’alcalde, Toni Postius, i el regidor David Melé, han conversat avui amb els joves participants i amb les persones que els tutoritzen en una visita a les instal·lacions de l’IMO
L’Institut Municipal d’Ocupació Salvador Seguí està duent a terme el programa Treball i Formació Joves, finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Servicio Público de Empleo Estatal, mitjançant el qual s’han contractat 10 joves extutelats per tal de facilitar-los competències professionals, formació i acompanyament laboral, amb l’objectiu de millorar la seva ocupabilitat per a la seva posterior transició al mercat de treball ordinari.
El paer en cap, Miquel Pueyo, el primer tinent d’alcalde, Toni Postius i el regidor i president de l’IMO David Melé han visitat avui les instal·lacions de l’Institut on ha pogut conèixer aquest projecte i conversar amb els joves que en formen part per tal de conèixer la seva experiència i què està suposant per ells el fet de tenir aquesta oportunitat, i amb les persones que els tutoritzen.
Pueyo ha destacat que aquest projecte permet els joves “aprendre no només unes competències tècniques o un ofici, si no també uns valors”. “Ens ensenyareu moltes coses i ens aportareu riquesa i diversitat. Teniu una oportunitat d’assentar la vostra vida, entre tots fem una societat que no sempre ho fa tot bé, però que intenta ser justa i donar oportunitats”, ha afegit Pueyo, qui ha volgut felicitar també el personal de l’IMO per la seva tasca.
Postius ha dit als joves que és un orgull comptar amb ells per tal de fer tasques en diferents àmbits de la ciutat i els ha animat a “aprofitar aquests mesos per a formar-vos, perquè les empreses volen gent formada i compromesa i teniu moltes opcions de trobar feina després”. A més ha assenyalat que poden comptar amb la col·laboració de l’EMU per la cerca d’habitatge.
Aquests joves reben un contracte de 12 mesos amb una jornada laboral completa, per desenvolupar tasques en diferents departaments de l’Ajuntament de Lleida: la brigada d’Electricitat, el Cementiri, l’Arborètum, el Parc de Les Basses, la regidoria de Joventut i l’IMO.
Mitjançant aquest programa d’ocupació, el SOC pretén impulsar la inserció laboral de les persones participants, les quals es troben en una situació d’especial vulnerabilitat, especialment a l’arribar a la majoria d’edat.
L’IMO, com a part de la regidoria d’Ocupació i Responsabilitat Social, ha facilitat la incorporació al mercat laboral d’aquests joves i, en especial, de 4 d’ells que no disposaven d’autorització de treball.
A més a més de l’actuació de contractació, el programa també compta amb una actuació de formació de català de 135 hores, mitjançant la qual es vol aconseguir una major integració sociolaboral.
Finalment, els joves també compten amb una tècnica d’acompanyament per tal de donar suport als joves, dirigir-los i guiar-los durant tot el període de contractació, així com facilitar-los una millor adaptació al lloc de treball i un reforç en aquelles competències que requereixin per aconseguir el seu objectiu laboral