In: Ocupació

Visiten l’abocador comarcal en actiu i el clausurat de Serrallarga

Els alumnes treballadors de la Casa d’Oficis Treball als barris de l’Institut Municipal d’Ocupació (IMO) han conegut amb l’observació in situ la gestió dels residus sòlids urbans, a través del programa ‘Lleida en viu’. Aquesta activitat s’emmarca en el mòdul de medi ambient del programa formatiu de cada una de les quatre especialitats formatives de la Casa d’Oficis. Els alumnes s’han endinsat en la gestió dels residus sòlids urbans a Lleida i la seva història, visitant l’abocador comarcal en actiu i el clausurat de Serrallarga. També s’han revisat els hàbits de consum per arribar a reduir i recuperar els residus que generem.

La Casa d’Oficis Treball als barris, que desenvolupa l’IMO, és una acció subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Projecte Treball als Barris. Aquest projecte està adreçat a joves aturats, entre 16 i 24 anys, i té per objectiu millorar l’ocupabilitat dels joves en situació d’atur.

Compta amb quatre especialitats formatives:

– Operacions auxiliars de fabricació mecànica/soldadura

– Jardineria

– Pintura decorativa en construcció

– Dinamització sociocultural

L’objectiu de les tres primeres és el de millorar el mobiliari i els espais públics municipals dels barris de la Mariola, Centre Històric i Noguerola. L’objectiu de la darrera, donar a conèixer i reforçar la presència als barris dels equipaments culturals de l’Ajuntament (Museu de l’Aigua, Museu de l’Automoció Roda Roda, Centre d’Art la Panera, Arborètum i Oficina de Turisme) i a la Seu Vella.

La característica que a destacar d’aquest programa de formació-treball és que, durant els sis primers mesos, l’alumne treballador rep una beca del Servei d’Ocupació de Catalunya i els sis mesos restants té un contracte laboral de formació. El projecte està adreçat a joves residents als barris de la Mariola, Centre Històric i Noguerola/Portal de Magdalena, encara que excepcionalment es pot autoritzar la participació de persones no residents en aquests barris.