In: Formació, General Tips

L’objectiu principal és apropar les ETT’s als futurs treballadors

Han participat 25 alumnes de l’Institut Municipal d’Ocupació ‘Salvador Seguí’

Marlex Human Capital, en col·laboració amb l’Institut Municipal d’Ocupació ‘Salvador Seguí’, ha impartit avui una jornada de formació amb el títol “Què és el treball temporal?”, la qual ha tingut com a finalitat orientar en la tasca de recerca de treball als alumnes de l’IMO i apropar la realitat i la manera de treballar de les empreses de treball temporal als alumnes.

Què és una Empresa de Treball Temporal (ETT’s) i com funciona? Quin tipus de contractacions es realitzen? Quina és la metodologia i procediment de reclutament dels candidats? Quins són els perfils que busquen les empreses? Aquests són alguns dels interrogants que generen més dubtes als candidats quan acudeixen a una ETT a l’hora de buscar feina i són les qüestions a les quals Marlex ha donat resposta al llarg de la jornada.

Els 25 alumnes de l’IMO que han participat en la jornada han pogut aprendre a elaborar un currículum adequat i com fer front a una entrevista. D’acord amb Francesc Dotú, delegat de Marlex a Lleida, en el moment de buscar el millor candidat, es tenen en compte tots els aspectes, des de la imatge que transmet la persona candidata en el seu CV, el llenguatge no verbal, la manera de comunicar-se o fins i tot l’actitud que es mostra. A l’hora de proposar un candidat a les empreses, “tot compta”, assegura Dotú.

Per l’IMO, és essencial poder comptar amb la col·laboració de les empreses dins dels processos d’orientació laboral, la qual cosa facilita a les persones que busquen feina el fet de conèixer, de forma més propera i real, les necessitats de les empreses i els requisits que aquestes sol·liciten, per poder preparar el seu perfil i fer-lo més competitiu.