In: General

INSTITUT MUNICIPAL D’OCUPACIÓ SALVADOR SEGUÍ
Serà de 3.883.178,11€

El Consell Rector de l’IMO, reunit avui, ha aprovat el pressupost per l’any 2021, que serà de 3.883.178,11€, així com la relació de la plantilla orgànica i catàleg de llocs de treball per a l’any 2021.

Segons ha explicat la presidenta de l’Imo, la tinent d’alcalde Anna Campos, “el pressupost del proper exercici 2021 contempla petits increments de despesa i altres reduccions, tot per adaptar-ho a l’actual situació econòmica. Una vegada el pressupost ha estat aprovat pel Consell Rector, el següent pas és elevar-lo al Ple de l’Ajuntament per a la seva aprovació definitiva”.

Pel que fa a la plantilla orgànica i catàleg de llocs de treball, es manté el mateix nombre de persones, tot i que queda subjecte al total de programes ocupacionals que finalment es portaran a terme, donat que el SOC encara no ha fet públiques totes les convocatòries. En referència a aquests programes ocupacionals, en el consell rector s’ha informat que, de moment, n’hi ha 6 d’aprovats, dos dels quals ja estan iniciat, els altres ho faran en breu, dos encara estan pendents de resolució. D’una dotzena més de programes s’està esperant que el Servei d’Ocupació de Catalunya en publiqui la convocatòria.

La presidenta de l’IMO i regidora d’Ocupació i Responsabilitat Social, Anna Campos, en les seves declaracions, ha valorat molt positivament que, en els temps que corren d’incertesa econòmica, “l’Ajuntament de Lleida pugui mantenir el mateix pressupost que l’any anterior per dedicar-lo a les polítiques d’ocupació que beneficien, sobretot, aquelles persones amb una situació laboral i econòmica força precària”. Campos ha recordat també que al mes d’abril passat, i arran de l’actual crisi sanitària i econòmica, el Govern central va anunciar que reduiria en un 55% la inversió en polítiques actives d’ocupació, cosa que representava una retallada d’uns 215 milions en els programes ocupacionals. El dia 30 de setembre, a la reunió de la Mesa sectorial, es va informar que la retallada serà d’un 22%, és a dir, d’uns 86 milions, “per tant, s’ha obert una escletxa en la possibilitat de poder continuar oferint a la ciutadania la major part dels programes d’orientació i formació que fins ara s’han dut a terme a l’IMO”.

Campos també ha destacat les gestions que s’estan duent a terme, juntament amb Recursos Humans de l’Ajuntament, per dur a terme un procés d’estabilitat per al personal de l’IMO.

El Consell Rector de l’IMO està compost per 17 persones, entre es quals hi ha representants dels diferents grups polítics de la Paeria, els dos sindicats majoritaris, UGT i CCOO i representants de la Junta de Govern i del Comitè d’Empresa; també hi participen la COELL i la Fecom com les dues organitzacions empresarials més representatives de Lleida.