In: General
La regidora d’Ocupació i Responsabilitat Social, Anna Campos, reclama mesures de xoc per fer front a la situació tan crítica que es veu involucrada la ciutat

Un cop han entrat en vigor les noves mesures preventives per a evitar la propagació de la COVID-19 a la comarca del Segrià i més concretament a la ciutat de Lleida, la tinent d’alcalde i regidora d’Ocupació i Responsabilitat Social, Anna Campos, s’ha reunit amb Josep Vidal, director general d’Economia Social de la Generalitat de Catalunya, i Ariadna Rectoret, directora del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), per a reclamar mesures de xoc per fer front a la situació tan crítica que es veu involucrada la ciutat de Lleida en aquests moments, atès el confinament del Segrià.

El nou confinament de la ciutat es produeix quan encara hi ha empreses que encara tenen treballadors amb ERTO i autònoms en una situació força crítica. Així doncs, en aquesta reunió, la regidora ha demanat reforçar les polítiques actives d’ocupació, que, com ha destacat Anna Campos, ara són encara més urgents per l’increment de l’atur a la ciutat, durant el darrer trimestre, i perquè aquest continuarà creixent a causa de les actuals circumstàncies.

El director general d’Economia Social ha explicat que des de la Generalitat s’està treballant en tres grans àrees. La primera és la del cooperativisme, col·laborant amb l’Ateneu Cooperatiu en una convocatòria específica d’intercooperació; la segona incideix en la renda garantida de ciutadania, on es treballen amb les persones amb situacions molt complexes, és a dir, que no reben cap mena d’ajut, i la darrera àrea es circumscriu a les polítiques d’activació dels col·lectius en risc.

La directora del SOC ha explicat el pla de xoc per a l’ocupació per la crisi sanitària de la COVID-19, que ha endegat el Departament de Treball. Així mateix, ha explicat que la retallada del 55% en polítiques actives d’ocupació, anunciada pel Govern central, representen una suspensió per poder fer front econòmicament a mesures directes per la crisi de la COVID-19. Campos ha manifestat el seu desig que aviat es pugui tornar a revertir en les polítiques d’ocupació.

Ariadna Rectoret ha proposat que l’Institut Municipal d’Ocupació identifiqui quin és el col·lectiu més afectat per aquesta situació i la presenti al SOC, per tal de fer una valoració i poder atorgar algun ajut extraordinari i directe per pal·liar la seva afectació.

La tinent d’alcalde Anna Campos ha valorat molt positivament aquesta reunió, per un costat, per la celeritat en què han respost, i per l’altre, per la disposició que des de la Generalitat han mostrat per trobar alguna solució, que signifiqui un impuls per a les persones que més està afectant aquesta crisi.

Al mateix temps, Campos ha aprofitat per remarcar que aquesta crisi és força preocupant per a la ciutat de Lleida, motiu pel qual s’està treballant a totes bandes per buscar nous recursos per fer-hi front. No només es treballa amb la Generalitat sinó que també es reclamaran ajudes directes i concretes per Lleida al Ministeri de Treball, segons la regidora