In: General

En el projecte d’aquest pacte territorial hi participen les principals entitats de la ciutat: Ajuntament de Lleida, Cambra de Comerç, Fecom, Coell, Pimec, UdL, Parc Científic i Tecnològic, Aspid, Pagesos Solidaris, GlobaLleida, Fundació Jaume Rubió i Rubió, CCOO i UGT

El grup de treball sobre Ocupació i Responsabilitat Social del nou Pacte Social per Lleida va deixar palès a l’estiu la importància que la creació d’un acord territorial pot tenir per a l’ocupació i la reactivació econòmica lleidatana. L’Institut Municipal d’Ocupació (IMO) està fent una labor destacada en aquest sentit, tal com va remarcar la tinenta d’alcalde i regidora d’Ocupació i Responsabilitat Social, Anna Campos, en la darrera reunió, amb la participació dels representants dels sindicats CCOO i UGT. L’IMO porta a terme programes adreçats a persones aturades, amb més dificultats per trobar feina, i es treballa en el desenvolupament d’una activitat laboral en combinació amb accions de formació i acompanyament en la recerca de feina, entre altres.

D’entre les propostes per a l’ocupació, s’ha parlat de crear un projecte d’empoderament digital cultural i d’alfabetització, i cercar un sistema de protecció per detectar les necessitats de les empreses i impulsar una comissió de treball acordada amb els sindicats que permeti avançar en l’estudi per establir un salari mínim de ciutat.

En el camp de la responsabilitat social corporativa, es valorarà incorporar els sindicats UGT i CCOO en el grup de treball de l’IMO.

El Pacte Social per Lleida és un instrument de concertació amb els sindicats més representatius per dur a terme accions conjuntes per a la ciutat i per al conjunt dels treballadors i les treballadores. L’Ajuntament treballa amb l’objectiu de tenir enllestit aquest 2020 un nou pacte social després d’haver avaluat les accions i les noves propostes que cal implementar.