In: General

L’IMO lidera i coordina les entitats i organitzacions que formen part d’aquesta aliança per concretar polítiques actives que afavoreixin l’ocupació i la recuperació empresarial del territori

El grup de treball Voliana s’ha reunit aquest divendres, per primer cop després de la signatura del conveni, per determinar objectius estratègics del Pla de Reactivació Socioeconòmic de Lleida, subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, finançat pel SEPE i cofinançat 50% pel Fons Social Europeu. El Pla ha de contribuir a la reactivació social i econòmica i a la millora de l’ocupabilitat en la ciutat, especialment en els sectors i col·lectius més afectats per la crisi de la covid-19. En la reunió, que ha estat presidida per la tinenta d’alcalde Anna Campos, s’han compartit propostes i s’han prioritzat aquelles que poden tenir un major i ràpid impacte.

Voliana està integrada per entitats i organitzacions del territori amb la voluntat d’actuar per contenir l’impacte de la pandèmia. El grup de treball està elaborant les línies estratègiques des d’on es definirà un conjunt d’accions concretes alineades amb el Pacte Social impulsat per la Paeria.

Han estat convidades a participar en la reunió d’avui, a més de l’IMO, la COELL, la Fundació Jaume Rubió i Rubió, GlobaLleida, Aspid, la PIMEC, CCOO, UGT, Unió de Pagesos, Pagesos Solidaris, la Universitat de Lleida, la Cambra de Comerç de Lleida, el PCiTAL i la FECOM. També hi ha pres part diverses àrees de la corporació municipal: Govern Obert i Qualitat Democràtica; Consum, Comerç i Mercats, Turisme; Promoció Econòmica i de Serveis Socials.

La reunió s’ha desenvolupat en format híbrid, amb persones representants de les formacions que han assistit presencialment a l’IMO i altres que l’han seguit telemàticament, d’acord a les mesures sanitàries i a l’actual context covid-19.