In: General

El Consell Rector de l’Institut Municipal d’Ocupació Salvador Seguí ha informat també que més de 1.800 persones van participar dels diferents programes ocupacionals desenvolupats

L’Institut Municipal d’Ocupació (IMO) Salvador Seguí ha inserit gairebé 1.500 persones durant el 2020 tot i les dificultats derivades per la covid-19. L’any passat l’IMO va continuar desenvolupant una vintena programes ocupacionals, que van comptar amb la participació de més de 1.800 persones. En la reunió d’avui del Consell Rector de l’IMO s’han explicat les adaptacions que es van fer i la introducció de formats telemàtics per oferir la continuïtat dels programes en marxa per tal de complir amb els mesos de confinament i les mesures sanitàries i de protecció establertes. Precisament, les reunions es mantenen en línia, com la d’avui, o en formats hídrids (semipresencials).

En la reunió, s’ha subratllat la implicació del personal tècnic i administratiu de l’organisme que, malgrat les restriccions, ha pogut tirar endavant amb els serveis i els programes iniciats, per donar suport a la ciutadania i aportar valor a la ciutat. S’ha posat especial èmfasi en les prop de 1.900 persones que ha passat pels diferents projectes o el bon resultat en l’ocupabilitat, que malgrat els entrebancs per la pandèmia, s’ha aconseguit arribar al 75% d’insercions respecte l’any anterior.

Destaquen algunes dades, com les del Servei d’Intermediació Laboral. L’any 2020 ha treballat 796 ofertes laborals, a través de les quals ha inserit 485 persones en diferents empreses. En aquest sentit, s’ha agraït la confiança que les empreses depositen en l’IMO en aquest procés de contractació, a través de programes com 30 Plus, Sefed, Singulars, etc. També en l’opció d’acollir personal en pràctiques.

Un dels programes que més inserció presenta és Treball als Barris que ofereix atenció a diversos punts de la ciutat: al centre cívic de la Mariola, al carrer de Cavallers i a la rambla de Ferran (als barris de la Mariola, del Centre Històric i de Magdalena-Noguerola).

S’ha ressaltat la feina del personal tècnic per reconduir la situació arran de la covid-19, que va provocar l’aturada de classes i activitats presencials. Tot i això, es va donar suport, de manera telemàtica, a les persones usuàries dels programes, amb tutories i un canvi en la metodologia de les classes i les activitats. El Consell ha destacat que davant el nou escenari, es van plantejar reptes organitzatius i d’adaptació que es va superar amb èxit.

A més de la memòria d’activitats, han passat pel Consell Rector d’avui la liquidació del pressupost del 2020 i el reconeixement de crèdit.

El Consell Rector de l’IMO està compost pels representants dels diferents grups polítics municipals; els dos sindicats majoritaris, UGT i CCOO, i representants de la Junta de Govern i del Comitè d’Empresa. També hi participen la Coell i la Fecom, com a dues de les organitzacions empresarials més representatives de Lleida.