In: General

És el programa de Simulació d’Empreses amb finalitats educatives de l’IMO 

La tinenta d’alcalde i regidora d’Ocupació i Responsabilitat Social, Anna Campos, juntament amb altres membres del patronat INFORM, ha participat avui en una reunió amb responsables del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) on s’ha informat de la resolució positiva per part d’aquest organisme sobre el programa de Simulació d’empresa amb finalitats educatives SEFED.

La tinenta d’alcalde Anna Campos ha destacat que en la trobada d’avui s’ha assegurat la continuïtat del programa SEFED, fet que és una “molt bona notícia pel treball que es fa des de l’Imo pel foment de formació i la inserció laboral”.
Campos ha recordat que durant el confinament el govern de l’Estat central va anunciar una retallada del 55% de pressupost per a les Polítiques Actives d’Ocupació, i tot apuntava que aquesta disminució de pressupost afectaria a la gestió d’accions formatives. En data 30 de setembre, es va celebrar una reunió de la conferència sectorial en la qual la Direcció del SOC va comunicar que la retallada passaria del 55 al 22%.

La Fundació INFORM gestiona, des de l’any 1987, el Programa SEFED -subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya- i, com cada any, el va sol·licitar mitjançant la convocatòria compromís de contractació per poder continuar amb les accions formatives de nivell II de certificats de professionalitat en l’àmbit de l’administració.
Campos, com a membre i secretària del Patronat, explica que la Fundació INFORM, amb seu a Sant Pere de Ribes, està formada per 17 ajuntaments i/o entitats de tot Catalunya pertanyents a municipis interessats a cercar estratègies innovadores i en tirar endavant la gestió de programes i projectes de formació que intenten donar resposta a les necessitats de la població. Creen, consoliden i transfereixen productes formatius que faciliten la inserció laboral i la millora contínua de diferents col·lectius.

Possibles aules virtuals per la Covid-19

En la trobada d’avui amb responsables del SOC, també s’ha tractat de les mesures extraordinàries per la Covid-19. Aquestes accions contemplen elements de flexibilització, com poden ser aules virtuals.
Han participat en la trobada, que s’ha dut a terme telemàticament, el subdirector general de l’Àrea d’Ocupació Juvenil i Qualificació Professional, Miquel Carrion i Manel Pina Marza, subdirector general de Verificació i Supervisió.
Els representants del SOC han comunicat que en els propers dies es publicaran les propostes d’adjudicació de les sol·licituds del programa SEFED que s’han rebut. Durant la primera setmana de novembre coneixeran les resolucions definitives. Pel que fa als expedients dels darrers anys d’aquest programa que encara estan pendents de regularització, en la reunió d’avui s’ha manifestant que hi estan treballant amb l’objectiu de tenir-los tancats abans de final d’any.