In: General

En l’Assemblea General Ordinària d’Actel, que s’ha celebrat avui a la Llotja

Melé ha incidit també en la capitalitat de Lleida, sent un dels principals centres agroalimentaris de la Mediterrània que vol créixer per esdevenir capital AgroBioTech del sud d’Europa

El regidor d’Ocupació, Responsabilitat Social i Horta, David Melé, ha posat en relleu el lideratge, la capacitat de treball i adaptació i la col·laboració del sector agroalimentari, fixant-se especialment en els darrers mesos en què s’han hagut d’afrontar dificultats sobrevingudes per la situació sanitària. Melé ha remarcat que el sector ha sabut conviure i superar aquests moments difícils i que s’ha convertit en exemple de normalitat i motor de recuperació. El regidor ha estat l’encarregat d’obrir l’Assemblea General Ordinària de l’empresa cooperativa Actel, que ha tingut lloc al Palau de Congressos La Llotja.

Melé ha posat de manifest la capitalitat de Lleida, que es veu aquests dies amb Municipàlia i també amb l’assemblea d’aquesta cooperativa puntera i referent com Actel. En aquest sentit, el regidor ha subratllat que Lleida és un dels principals centres agroalimentaris de la Mediterrània, que vol créixer per esdevenir capital AgroBioTech del sud d’Europa. Aquest és l’objectiu de l’equip de govern de la Paeria, dins el pla de reactivació, perquè Lleida sigui un referent en com posar la tecnologia al servei del sector agroalimentari i de l’economia verda i provocar millores en altres sectors. Melé s’ha adreçat als membres de la cooperativa per fer-los partícips d’aquest camí, dient-los que “per fer-ho possible comptem amb vosaltres”.

En l’assemblea que s’ha celebrat amb els socis i sòcies d’Actel, s’han exposat les dades de la cooperativa. Segons el seu nou Pla Aspira24, vol assolir els 275 milions d’euros de facturació l’any 2024, millorant la competitivitat, maximitzant el seu valor afegit i bastint una cultura basada en les persones, la gestió responsable i compromesa socialment i sostenible. Melé ha volgut destacar també algunes xifres del territori, com els 254,9 milions d’euros d’exportacions lleidatanes al mes d’agost, un 15% més que el mateix període de l’any passat, o que Lleida va vendre productes a l’estranger entre el gener i l’agost per 1,6 milions d’euros, un 13% més en termes interanuals. Per això, ha reiterat el paper de Lleida com a motor de la represa econòmica, de la mà del sector que, com Actel, es dedica a l’excel·lència agroalimentària.