In: Consell rector

El tinent d’alcalde i regidor de Promoció de la Ciutat, Rafael Peris, ha presidit aquest dimecres el consell rector de l’Institut Municipal d’Ocupació en què, a més, ha presentat l’estratègia del programa operatiu de millora de l’ocupació a Lleida i la seva àrea d’influència 2016-2022

Els diferents programes de l’Institut Municipal d’Ocupació han aconseguit inserir laboralment més de 2.000 persones. Són dades que s’extrauen de la memòria de l’any 2017 que aquest dimecres s’ha presentat al consell rector de l’IMO i que ha presidit el tinent d’alcalde i regidor de Promoció de la Ciutat, Rafael Peris.

Peris ha presentat també l’estratègia del programa operatiu de millora de l’ocupació a Lleida i la seva àrea d’influència 2016-2022 que s’ha estat treballant amb els agents socioeconòmics de la ciutat (associacions empresarials, sindicats), centres d’ensenyament superior i personal tècnic de l’IMO. “Aquesta estratègia, ha posat de relleu Peris, significa el pas previ a la posada en marxa de la llei d’Ordenació del Sistema d’Ocupació que ha de desplegar el Servei d’Ocupació de Catalunya. Amb això es preveu dur a terme programes ocupacionals que permetin afavorir l’accés de les persones desocupades al mercat laboral, en definitiva, crear més ocupació”.

Altres dades destacables de la memòria d’activitats 2017 són les 5.500 persones que s’han atès en els diferents punts de recepció de l’IMO, de les quals 3.100 s’han derivat al Servei d’Intermediació Laboral. A més, 2.144 persones van participar en els diferents programes de formació i un centenar en programes d’emprenedoria.

El Consell Rector de l’IMO també ha donat compte de la liquidació del pressupost de l’organisme de l’exercici del 2017