In: General, responsabilitat social

El passat 30 de gener la ciutat de Lleida va acollir la tercera sessió territorial sobre l’Agenda 2030 en l’àmbit local organitzada per la Comissió de Responsabilitat Social del Consell de Relacions Laborals.
L’acte de benvinguda va comptar amb la presència del diputat i vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Carles Gibert, i la secretària general del Consell de Relacions Laborals, M. Àngels Pujols.

Projectes com el Forest4Local, Ponent Actiu o el d’economia baixa en carboni, són alguns dels passos que s’estan fent des de la Diputació de Lleida per aterrar aquesta Agenda global. Per la seva banda, la secretària general del Consell va destacar la nova edició del Butlletí RScat amb més serveis gratuïts per empreses que volen emprendre o consolidar el camí de la responsabilitat social però també l’existència d’una nova Guia d’igualtat retributiva per acabar amb la bretxa salarial.

La segona part de la sessió ha permès donar a conèixer més eines gratuïtes i pràctiques per tal que les empreses i entitats puguin ser més sostenibles. En aquest cas, la Comissió de Responsabilitat Social del Consell ha estat l’encarregada de respondre les preguntes formulades per la moderadora, Núria Gonzàlez, coordinadora analista del Consell. Durant les intervencions a càrrec de CCOO de Catalunya (Michela Albarello), UGT de Catalunya (Martí Vives), PIMEC (Rosa M. Juny) i FOMENT (Esther Pagano), s’han destacat eines com el servei d’orientació per a empreses, les Recomanacions a la negociació col·lectiva i la Guia per a PIMES en matèria de responsabilitat social.

Posteriorment, s’ha comptat amb el testimoni de cinc empreses lleidatanes Fruits de Ponent (Josep Presseguer), B-Biosca (Lurdes Biosca), Sorigué (Eugènia Aunós), Supsa Supermercats (Rafel Oncins) i Mahou San Miguel (Margarida Guamis), que han explicat de primera mà les accions que estan portant a terme per aterrar els ODS però també aquells reptes que tenen a sobre de la taula en aquests moments.

Enllaç complet a la notícia https://treball.gencat.cat/ca/detalls/article/LAgenda-2030-en-lambit-local.-Tercera-parada-Lleida