In: General

Ros ha presidit avui la presentació de la dotzena edició de la fira Formació i Treball, que acollirà 21 expositors en 4.000 metres quadrats i més de 50 activitats paral·leles entre dijous i dissabte a Fira de Lleida

El saló dedica enguany un espai específic a promoure l’emprenedoria dins de l’FP, un àmbit en el qual Lleida ha estat pionera amb la creació al Parc Científic del primer viver d’empreses específic per a titulats de cicles

La Fira de Formació i Treball celebrarà entre dijous i dissabte la seva dotzena edició, amb la presència de 21 expositors, entre centres educatius de 25 famílies formatives, institucions i empreses, i consolidada com a punt de trobada de la Formació Professional a Lleida, ja que reuneix a 322 docents i s’esperen al voltant de 16.000 joves interessats en aquesta modalitat formativa.

L’alcalde i president de Fira de Lleida, Àngel Ros, ha presidit avui la presentació i ha destacat que F&T és una de les fires més importants de Lleida perquè ofereix solucions a l’atur, ja que “busca la inserció laboral de les persones mitjançant el procés de formació en els cicles d’FP, que l’experiència demostra que són els que major índex d’ocupabilitat ofereixen als seus estudiants”. Tall de veu d’Àngel Ros

La Fira, organitzada conjuntament per Fira de Lleida, la Paeria i el departament d’Ensenyament de la Generalitat, comptarà amb 4.000 metres quadrats de superfície d’exposició, així com amb més de cinquanta activitats paral·leles entre conferències, tallers i demostracions.

Ros ha destacat especialment l’Espai Emprenedoria, una àrea destinada a promoure la creativitat de l’estudiantat per tal que desenvolupin idees d’empresa. “Ajudar i acompanyar als nois i noies perquè creïn les seves pròpies empreses també és objecte de la Fira, perquè l’autoocupació i la creació d’empreses és la millor forma d’accedir a un lloc de treball, aportant valor a la societat”, ha afirmat l’alcalde, qui ha recordat la tasca pionera del Parc de Gardeny amb la creació del primer viver per a titulats d’FP.

Aquest espai acollirà una mostra de 30 projectes d’emprenedoria d’alumnes de Secundària i un joc en forma de repte per a alumnes que buscarà promoure el seu esperit emprenedor al costat d’empresaris.

Per part d’Ensenyament, la cap d’àrea de Coordinació i Planificació Escolar, Ester Banyeres, ha destacat l’aposta del departament per la Formació FP en modalitat dual i ha anunciat que pel curs que ve s’incorporaran deu cicles en aquest format amb 21 empreses implicades, fet que farà que ja siguin 344 les firmes que en formen part.

El president de la comissió delegada de la Fira i de la Cambra de Comerç de Lleida, Joan Simó, ha destacat també la importància de la Formació Professional per evitar la falta de mà d’obra que es començarà a notar aviat, ha afirmat, en determinats sectors. La presentació també ha comptat amb la presència del tinent d’alcalde i regidor de Promoció de la Ciutat, del Comerç, del Turisme i de l’Ocupació i l’Emprenedoria, Rafael Peris.

Entre les activitats que es duen a terme a la fira hi haurà demostracions d’impressions amb 3D, robòtica, visió artificial, del funcionament d’un molí de vent, elaboració de pastisseria, decoració amb fruites, malabars de baristes, animació i testing de videojocs 3D, tècniques de pentinats, maquillatge, tastet de productes alimentaris, demostracions de maquinària, educació per la salut i demostració de llit hospitalari, entre altres.

L’Institut Municipal d’Ocupació participa en la Fira de Formació i Treball

L’Institut Municipal d’Ocupació Salvador Seguí (IMO) tornarà a tenir presència a la Fira amb activitats en els àmbits de l’orientació professional, l’acostament al mercat laboral, la formació en tecnologies de la informació i tastets d’oficis.

Durant el dia 19 s’oferiran dues edicions del taller “Potencia la teva marca personal en les xarxes socials” a càrrec d’Ester Barqué, de 10 a 11 h i d’ 11 a 12h. Així mateix, tindrà lloc “Entrevista per competències”, un taller pràctic on es recrearà l’entrevista per competències en la selecció de personal.

Durant la jornada de divendres, 20 d’abril, de 11h a 12h, es durà a terme un intercanvi d’experiències amb empresaris que han participat en la contractació de joves. També s’oferirà el taller “Transferibilitat d’aficions en el món laboral”.

A més, els alumnes de la Casa d’Oficis de l’especialitat de pintura faran la demostració “Decora el teu futur” a l’espai exterior del recinte firal, mentre que a l’oficina d’atenció al públic a l’estand del PFI del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, els alumnes d’Auxiliar de vendes faran la demostració “Diferents tipologies d’embolcalls”.

Les persones interessades a assistir en els diferents tallers, es poden inscriure a través de la pàgina web de l’IMO.