In: General

L’Institut Municipal d’Ocupació Salvador Seguí s’adhereix al programa Incorpora de ”la Caixa” per fomentar la contractació de persones en risc d’exclusió social

Amb la signatura d’aquest conveni, l’IMO, a través del programa Incorpora de ”la Caixa”, es marca com a objectiu fomentar la contractació de col·lectius vulnerables.

L’institut Municipal d’Ocupació Salvador Seguí i l’Obra Social ”la Caixa” acaben de signar un conveni de col·laboració per fomentar la inserció laboral de persones en risc d’exclusió social a través del programa Incorpora, promogut per l’entitat financera. Aquest conveni té per objectiu incrementar la contractació de col·lectius vulnerables, com també la prestació d’informació, formació i assessorament a les empreses que participen en aquesta actuació.

El conveni ha estat signat avui a Lleida per Rafael Peris, president de l’Institut Municipal d’Ocupació Salvador Seguí (IMO) i Joan Escolar, director tècnic de l’entitat Aspros, coordinadora del Grup Incorpora a Lleida.

En el marc d’aquest conveni, l’IMO es compromet a posar en coneixement del programa Incorpora de “la Caixa” els seus diferents serveis i activitats, com són el Servei d’Intermediació Laboral i projectes d’ocupació que inclouen accions d’orientació, formació i acompanyament a la inserció laboral i educativa. A més, es derivaran persones participants i usuàries dels serveis i programes de l’IMO per tal de cobrir possibles ofertes de treball del grup Incorpora.

Així mateix, Incorpora compartirà amb l’IMO ofertes del programa per tal de poder fer una preselecció de candidatures.

Incorpora: foment de la integració laboral

Incorpora va néixer l’any 2006 amb l’objectiu d’establir ponts entre les empreses i les entitats socials que es dediquen a la integració laboral per crear un clima de col·laboració i oportunitats per a les persones que més ho necessiten. La iniciativa està dirigida a col·lectius vulnerables, com ara persones amb discapacitat, joves en risc d’exclusió, víctimes de violència de gènere, aturats de llarga durada…

Incorpora ofereix a les empreses un servei gratuït d’assessorament i acompanyament en accions de responsabilitat social corporativa, en aquest cas centrades en la integració laboral de persones en situació de vulnerabilitat.

La consolidació del projecte, fins i tot en la conjuntura econòmica actual, posa de manifest que, a través d’aquest programa, les empreses troben una via per contribuir a la millora del seu entorn més immediat per pal·liar la desocupació.

A Lleida, el Grup Incorpora està format per 9 entitats: Aspros, Prosec, Salut Mental Ponent, Associació Antisida, Àspid, Salesians-Sant Jordi, Associació Alba de Tàrrega, Reintegra i Creu Roja.